Articole

Începe Cupa Ligii Prieteniei!

Desfășurată în sistem eliminatoriu tur-retur după faza  grupelor, Cupa Ligii Prieteniei programează 16 meciuri la care iau parte echipe din cele trei ligi.

FC București (Liga I) întâlnește pe Old Boys (Liga II, Seria I), și pentru că este pe primul loc în Liga I, FC București pare să nu aibă mari emoții cu Old Boys, echipă clasată pe locul 17 în Liga II, Seria I.

Hooligans (Liga I) pleacă și ea favorită în disputa cu Progresul 1944 (Liga II, Seria II), la fel Viitorul Voluntari (Liga I) în fața lui LST Răcari (Liga II, Seria II), FC Rahova cu Giganții, cele din urmă formații făcând parte din Liga II, Seria 3. Totuși, dacă FC Rahova este pe locul doi cu 24 de puncte, golaveraj inferior față de formația Liverpool Team, Giganții sunt pe locul 13, cu doar 11 puncte, dar și trei meciuri în minus față de Rahova.

Tot calculele hârtiei recomandă ca favoriți pe Liverpool Team (Liga II, Seria II, primul loc) cu FC Devils (Liga I, ultimul loc) și Bizz Brasil (Liga I) cu Sălaj (Liga II, Seria II). Cu 11 victorii în campionat și 2 înfrângeri, Bizz Brasil speră să treacă fără probleme de Sălaj și să lupte cu șanse reale și pentru Cupă, în afara campionatului.

Fără probleme ar trebui să decurgă și meciul pentru Hooligans United (Liga I) în fața GS Royals (Liga III, Seria II) și cel pentru Berceni (Liga I) cu WEST Boys (Liga II, Seria I).

            Vom avea și câteva dueluri echilibrate. De exemplu, meciul Sporting București (Liga I) cu Road Runners (Liga II, Seria I), ambele echipe neavând evoluții entuziasmante până acum în campionat, Metalplast (Liga II, Seria II) împotriva FC Gei (Liga II, Seria I), Fair Play (Liga I) împotriva FC Sebastian (Liga II, Seria II). Pentru că în campionat nu a avut deocamdată o evoluție prea fericită, adunând doar 9 puncte din cele 33 puse în joc, Fair Play va încerca să facă uitată evoluția de până acum, cu rezultatele bune din Cupă și primul obstacol este FC Sebastian.

Într-un alt meci programat în Cupă, FC Voluntari (Liga II, Seria II) va juca împreună cu FC Mineru Motru (Liga III, Seria I). Întâlnirea se anunță a fi echilibrată, mai ales că ambele nu stau pe cele mai bune poziții în ligile din care fac parte, Cupa reprezentând un bun prilej pentru a fi remarcate. Pentru Whiteland și FC Juve jocul din Cupă va fi deosebit de disputat, mai ales că ambele echipe ocupă poziții foarte bune, locul II în Liga II, Seria I, respectiv Liga III, Seria I.

Alte două meciuri vor opune echipele Pădurarii (Liga I) și Petrăchioaia (Liga II, Seria I), respectiv Good Team în jocul cu FC Brâncoveanu (Liga II, Seria II).

            Calculele hârtie indică o echipă favorită în multe din întâlnirile programate în Cupă, dar pentru că formatul competiției a fixat doar desfășurarea unui meci eliminatoriu pentru stabilirea echipelor calificate în faza următoare, surprizele pot apărea oricând. Cu doar 5 victorii necesare pentru a triumfa, Cupa reprezintă cel mai scurt drum către obținerea unui trofeu în Liga Prieteniei!

Să sperăm că vom avea parte de spectacol, fair-play și fotbal la nivel înalt!

Articole similare

Close