REGULAMENTUL NR 1
REGULAMENT NR 1
ORGANIZARE COMPETITII SEZON 9
- I) Scopul Ligii Prieteniei
Art 1. Scopul principal al înfiinţării competitiilor Ligii Prieteniei este promovarea respectului, prieteniei şi întrajutorării între membrii săi. Scopul secundar este promovarea mişcării, prin fotbal, între prieteni, în acest sens fiind format un campionat de fotbal denumit Campionatul Ligii Prieteniei.
- II) Drepturi şi obligaţii prieteni
- Art 2. Membrii Ligii Prieteniei se numesc Prieteni.
- Art 3. Nici un prieten nu are voie sa jignească, subestimeze său să refuze contactul cu vreun alt membru al Ligii.
- Art.4 Fiecare prieten are obligaţia de a se prezenta la meci în funcţie de ora stabilită de căpitan, să-şi achiziţioneze echipament de joc, să respecte deciziile arbitrului, să aibă o atitudine echilibrată în timpul meciului şi pe parcursul altor evenimente, în sensul de a nu aduce injurii, agresiuni fizice altor membri.
- Art 5. Fiecare prieten are următoarele drepturi, de a beneficia de sprijinul moral şi material al celorlalţi membri, de a beneficia de premiile şi sponsorizările oferite în cadrul grupului, de a participa la petrecerile si competitiile organizate.
III) Drepturi şi obligaţii căpitani
Art 6. Fiecare căpitan are următoarele obligaţii: de a lua legătura cu organizatorul competitiilor din care face parte cu două zile înainte de meci pentru a lua la cunostiinta de data şi ora desfăşurării meciului său, de a promova permenent prietenia în sânul echipei sale şi în cadrul Ligii, de a participa activ în cadrul şedinţelor stabilite, de a promova petrecerile Ligii şi Cupa Ligii, de a se îngrijii de bunul mers al echipei sale în sensul achiziţionării echipamentului, prezenţei la meci, plata cotizaţiei săptămânale, de a-şi tăgui prietenii în cadrul pozelor postate de către orgnizatori, de a verifica foaia de joc împreună cu organizatorul pentru a determina componenţa echipei.
Capitanii echipelor mai au obligatia de a se asigura ca prietenii din echipa sa au semnat tabelul cu prevederile Apt medical si Luat la cunostiinta Regulamente.
Art 7. Căpitanii au următoarele drepturi, de a fi respectaţi de către prietenii din cadrul echipelor lor şi de către ceilalţi prieteni din cadrul Ligii, de a-şi spune părerea în cadrul întâlnirilor între căpitani si de a fi ales in cadrul Comisiei de Diciplina a Campionatului Ligii Prieteniei.
- IV) Prevederi referitoare la campionat
Art 8.
Alin 1. Un campionat poate cuprinde Liga întâi, Liga a doua, una sau mai multe serii si liga a treia. Echipele vor fi formate din 5+1 jucători. Se admite participarea unui maxim de 25 de jucatori intr-o echipa. Suplimentarea se admite doar in perioadele in care se pot introduce jucatori, nu si atunci cand jucatorii pot fi inlocuiti.
Alin 2. Ligile de fotbal vor fi formate din maximum 14 echipe. Se va juca in sistem tur-retur si play-off, play-out. Organizarea poate suferi exceptii ce vor fi comunicate echipelor prin e-mail. Ligile doi si trei pot fi organizate si in alt mod in functie de numarul echipelor participante. Eventuala schimbare de organizare se poate comunica pana la finalul turului sezonului regulat.
Alin 3. La finalul terminării fiecărui campionat din fiecare liga retrogradeaza ultimele 2 echipe direct, alte doua echipe imediat superioare acestora in clasament urmand a juca baraj de mentinere in liga intai. In cazul in care sunt mai multe serii in liga a doua promoveaza direct prima clasata, iar locul doi joaca baraj cu urmatoarele clasate din liga intai.
In caz exceptional, daca nicio echipa din Liga a doua nu doreste sa promoveze, o echipa retrogradata poate urca intr-o liga superioara.
Alin 4. Numărul minim de prieteni care pot disputa un meci este de 4. Un jucator nu poate juca fara a fi inserat pe foaia de joc, cu numele intreg, numar telefon, CNP si adresa de e-mail. Nu se pot imprumuta jucatori ai altor echipe. Prietenii, care deja au facut parte din cadrul unei echipe nu pot forma alte echipe in timpul desfasurarii Campionatului, decat cu acordul scris al capitanului echipei din care a facut parte sau prin plata sumei de transfer, care va fi de maxim 1000 lei pentru fiecare jucator.
Un jucator al unei echipe poate juca doar in cadrul a doua echipe intr-un sezon al campionatului sau cupei, cu acordul scris al capitanului echipei din care a facut parte sau prin plata sumei de transfer. Jucatorul transferat la alta echipa nu poate reveni la echipa din care a facut parte. Lipsa acordului scris al capitanului anterior inceperii meciurilor duce la pierderea meciurilor, de catre echipa in culpa, cu scorul de 3-0.
In cazul in care va juca la cea de-a treia echipa, aceasta va pierde meciul cu scorul de 3-0. Daca organizatorul sau arbitrul nu a observat ca un jucator a jucat la mai mult de doua echipe sau a jucat fara acordul scris al capitanului echipei din care a facut parte, echipa adversa poate face contestatie, care se va solutiona de catre organizatorul prezent la teren. Oganizatorul publica Decizia sa la sectiunea Decizii-Organizator a site-lui www.ligaprieteniei.com in termen de 24 ore de la sesizare.
Echipele pot sesiza doar in scris neregulile constatate in termen de 24 de ore de la terminarea meciului.
Se poate face recurs la Decizie ce se va solutiona de catre Comisia de Disciplina a competitiilor. Recursul se trimite prin e-mail la adresa ligaprieteniei@gmail.com in termen de 24 ore de la publicarea Deciziei Organizatorului. Decizia Comisiei se afiseaza pe site-ul www.ligaprieteniei.com, la sectiunea Decizii-Comisie.
Alin 5. Transferuri jucatori.
O echipa inscrisa in Liga intai poate aduce jucatori pana in etapa a 4-a Campionatului sau pana la terminarea primei faze a grupelor Cupei Ligii Prieteniei. In etapele 13-14 se pot scoate 3 jucatori legitimati si se pot introduce alti trei jucatori. In etapele 25-26 se poate inlocui un jucator.
O echipa inscrisa in Liga 2-a poate aduce jucatori noi pana in etapa a 6-a Campionatului sau cel tarziu la terminarea primei faze a grupelor Cupei Ligii Prieteniei. Se aplica si celelalte prevederi corespunzatoare ligii intai referitoare la inlocuirea jucatorilor.
Pentru Liga a 3-a se aplica aceleasi prevederi ca si pentru liga 2.
Echipele nou intrate sau care inlocuiesc alte echipe pot aduce jucatori noi timp de 3 etape de la intrarea in competitii. Ulterior, pot beneficia de prima perioada de inlocuire a jucatorilor.
Alin 6. In Liga intai va fi obligatoriu echipamentul constand in tricou sport cu numar. In liga a doua echipamentul nu este obligatoriu dar se recomanda.
Alin 7. Planificarea se va stabili dupa cum urmeaza:
- a) Pentru liga intai: – echipele vor cunoaste de la inceputul sezonului meciurile ce le vor avea de disputat, data si ora, planificarea urmand a fi stabilita prin intermediul unui program informatic si nu de catre o persoana anume. Echipele au voie la amanarea unui meci fara acordul echipei avderse in timpul unui sezon. Pentru prima amanare echipa adversa este obligata sa accepte amanarea. La a doua situatie de acest gen, persoana desemnata cu supravegherea planificarii va putea incerca mutarea meciului numai in cadrul aceleiasi saptamani si numai cu plata unei taxe administrative de 50 lei . Fara acordul partilor implicate nu se poate obtine mutarea meciului.
- b) Pentru Liga a doua: – echipele vor cunoaste de la inceputul sezonului meciurile ce le vor avea de disputat, data si ora, planificarea urmand a fi stabilita prin intermediul unui program informatic si nu de catre o persoana anume. In situatia in care Ligile doi nu sunt complete planificarea se va face saptamanal de catre persoana desemnata. Aceasta se comunica prin e-mail echipelor in cauza cu minim doua zile inainte de jocurile ce urmeaza a fi disputate. Echipele au voie la amanarea unui meci fara acordul echipei avderse in timpul unui sezon. Pentru prima amanare echipa adversa este obligata sa accepte amanarea. La a doua situatie de acest gen, persoana desemnata cu supravegherea planificarii va putea incerca mutarea meciului numai in cadrul aceleiasi saptamani si numai cu plata unei taxe administrative de 50 lei . Fara acordul partilor implicate nu se poate obtine mutarea meciului.
3. c) Pentru liga a treia se aplica aceleasi prevederi ca si pentru liga doi.
In caz exceptional planificarea poate suferi modificari inainte de inceperea meciului echipei in cauza.
Pentru prima amanare echipa adversa este obligata sa accepte amanarea.
Alin 8. Retragerea sau eliminarea unei echipe si inlocuirea acesteia pe parcursul unui sezon.
O echipa eliminata sau retrasa urmeaza a pierde toate meciurile trecute si viitoare cu scorul de 3-0.
Echipa eliminata sau retrasa urmeaza a achita toate meciurile pe care le mai avea de disputat si o penalitate de 2000 lei pentru afectarea competitiilor.
In cazul meciurilor anterioare nu se restituie sumele achitate de echipele adverse
O echipa care se retrage sau este eliminata poate fi inlocuita de o alta echipa ce urmeaza a desfasura toate meciurile acesteia fara punctaj sau daca echipele cu care s-au disputat meciuri sunt de acord poate rejuca toate partidele de la zero.
In cazul o echipa intra pe parcursul campionatului este obligata sa joace mai multe meciuri pe saptamana pana la recuperarea decalajelor fata de celelalte echipe participante. In caz de refuz echipa va fi sanctionata cu pierderea meciului la masa verde si obligatia de a achita despagubiri echivalente cu doua taxe de meci.
Planificarea meciurilor se transmite prin e-mail cu minim doua zile anterior disputarii meciurilor.
Echipele intrate pe parcursul sezonului nu se pot retrage decat la finalul terminarii sezonului regulat, chiar daca seria nu s-a completat, iar organizarea ei s-a modificat prin Decizia Organizatorului. Daca acestea se retrag anterior terminarii sezonului urmeaza a achita o penalitate de 2000 lei, daca seria nu s-a completat. Daca seria era completa vor achita si toate meciurile pe care le ma aveau de disputat.
Alin 10. Legitimarea jucatorilor. Prin legitimare se intelege inserarea jucatorilor de catre indrumatori pe pagina personala a echipei. Un jucator nu poate juca daca nu i se insereaza in dreptul foii de joc a echipei sale, numele complet, CNP, telefon, adresa de e-mail. Datele sunt necesare pentru evidenta jucatorilor..
Fiecare echipa achita 5 lei pentru fiecare jucator legitimat, care se achita pana la terminarea perioadei de transferuri. Neachitarea ulterioara a acesteia duce la eliminarea si aplicarea corespunzatoare a alin 16 din prezentul articol.
Echipele nou intrate trebuie sa achite taxa de legitimare in maxim doua saptamani de la intrarea in competitii.
Alin 11. Este interzis accesul echipelor in zona stabilita pentru indrumatori si personalul auxiliar. La teren vor fi trei zone, zona indrumatorilor, zona echipelor si zona spectatorilor. Indrumatorul nu incepe meciul pana nu se asigura ca fiecare persoana se afla in zona corespunzatoare calitatii sale.
Alin 12. Prietenii din echipele eliminate in urma deciziei Asociatiei nu pot intra in componenta altor echipe.
Alin 13. Echipele sunt obligate sa se prezinte la meci cu 15 minute anterior inceperii meciurilor pentru completarea foilor de joc. La terminarea meciurilor echipele sunt obligate sa–si verifice foile de joc regulate si arbitraj. Ulterior, organizatorul nu este raspunzatoar de datele inserate. Capitanii echipelor sunt raspunzatori de echipele lor si spectatorii veniti din partea lor la teren. In cazul in care echipele lor sau spectatorii acestora sunt vinovati de turbulente ale meciurilor raspund pecuniar si disciplinar, cu sanctiuni ce pot merge pana la suma de 2000 lei si eliminarea echipei.
Alin 14. Daca o echipa intarzie 10 minute la meciul planificat urmeaza a pierde meciul cu 3-0 si a achita taxa de meci.
Alin 15. Echipele sunt obligate sa se prezinte la meci indiferent daca echipa adversa nu se prezinta la meciul programat. Acestea achita taxa regulata de meci pentru organizarea campionatului si castigarea punctelor regulate.
Alin 16. O echipa care nu se prezinta la un meci sau care nu si-a achitat taxa de meci urmeaza a fi notificata in termen de 24 de ore de la terminarea meciului in care I se pune in vedere ca pana in sambata anterioara urmatorului meci, orele 14.00, trebuie sa achite taxele corespunzatoare in caz contrar urmand a fi eliminata. Echipa eliminata urmeaza a achita toate taxele de meci pe care le mai avea de disputat si penalitate de 2000 lei, daca seria era completa sau doar 2000 lei, daca seria nu era completa.
Alin 17. La începutul fiecărui meci se vor face poze pentru fiecare echipă în parte şi împreună cu cealaltă echipă şi arbitru. Se completeaza foaia de joc împreună cu indrumatorul. Se va achita taxa de meci organizatorului. Echipele nu pot intra pe terenul de joc fara plata taxei decat cu acordul Asociatiei si doar daca organizatorul este incunostiintat anterior.
Alin 18. Este interzis accesul pe teren cu tigari aprinse, bauturi alcoolice sau alte substante interzise prin lege. Nerespectarea acestei reguli determina inlaturarea participantului de pe teren si amendarea echipei cu suma de 100 lei. Este interzis accesul spectatorilor pe teren. Echipa raspunde pentru orice intrerupere a meciului determinata din culpa sa sau a spectatorilor proprii. Se pot lua decizii graduale pana la eliminarea echipei din campionat. Alin 19. Asociatia efectueaza doar activitati de intermediere a competitiilor, in sensul punerii la dispozitie de personal in vederea desfasurarii competitiilor. Platile de efectueaza direct intre echipe si personalul ce deserveste organizarea competitiilor cu exceptia taxei de organizare si a fondului de premiere ce urmeaza a fi incasate in vederea unei bune organizari si asigurarii fondului de premiere.
Alin 21. Departajarea echipelor se face pe baza meciului direct si doar in caz de egalitate pe baza golaverajului general. Daca si golaverajul este egal se ia in considerare numarul de goluri marcate si numarul de cartonase primite de echipe prin cumularea tuturor acestora.
Alin 22. In caz de eliminare a unei echipe, niciun jucator al acesteia nu mai poate juca in sezonul in curs, decat cu acordul Asociatiei.
Alin 23. Organizatorul poate lua si alte decizii pecuniare sau disciplinare impotriva unei echipe sau unui jucator in cazul afectarii competitiilor. Toate decizile organizatorului sau Presedintelui Comisiei de Arbitraj pot fi contestate in termen de maxim 24 de ore de la comunicare la Comisia de disciplina sau Asociatie, dupa caz.
Alin 24. Regulamentul poate suferi completari in functie de situatiile de fapt aparute de-a lungul unui sezon. Planificarea poate suferii modificari in vedere bunei organizari a competitiilor si plata tuturor celor necesare bunei desfasurari a competitiilor.
Alin 25. In campionatele unde nu exista organizatori toate Deciziile se vor lua de catre Presedintele Comisiei de Arbitraj locale si vor putea fi contestate in termen de 24 de ore catre Asociatie.
Alin 26. Taxele de participare se achita in maxim 3 saptamani de la intrarea echipei in competitii. Neachitarea acestora duce la eliminarea echipei de catre Asociatie sau oferirea unei perioade de gratie de maxim o saptamana.
Ultimul meci se plateste in avans pana la finalul turului.
Inscrierea in urmatorul sezon se face pana la finalul sezonului regulat. Pentru a fi inscrisa in urmatorul sezon este necesar semnarea contractului si plata unui avans de minim 100 lei.
Alin 27. Premiile si plata personalului se efectueaza conform Regulamentului fondului de premiere, iar sanctiunile se aplica exclusiv conform Regulamentului nr 2-Sanctiuni. Organizatorul sau Presedintele Comisiei de Arbiraj nu pot elimina prieteni sau echipe din cadrul competitiilor, ci pot doar propune.
- V) Prevederi Referitoare la Cupa Ligii BUCURESTI
Art 9.
Alin 1.Cupa este formata din grupe a cate 4-6 echipe in functie de numarul echipelor inscrise.
Alin 2. Dupa prima faza a grupelor se va forma a doua faza a grupelor. Departajarea echipelor se face conform criteriilor din campionat. Din prima faza a grupelor se califica primele doua echipe sau un numar de echipe corespunzator pentru a forma fazele superioare ale competitiei.
Alin 3. Meciurile in cadrul grupelor se desfasoara tu-retur.
Alin 4. Meciurile eliminatorii se joaca tur-retur cu exceptia finalelor unde se va juca doar tur.
Alin 5. Sanctiunile aplicate in cadrul Campionatului nu sunt valabile si in cadrul Cupei, si invers.
Alin 6. Se aplica toate celelalte prevederi referitoare la Campionat in mod corespunzator.
Alin 7. Cartonasele din cele doua competitii nu se cumuleaza.
Alin 8. In cadrul Cupei poate participa orice echipa inscrisa in Campionatele Ligii Prieteniei, dar si echipe din afara acesteia.
Alin 9. Nu este permisa aducerea de jucatori noi din faza a doua a grupelor.
Alin 10. In caz de eliminare a unei echipe, niciun jucator al acesteia nu mai poate juca in vreo competitie a structurii ligii prieteniei.
Alin 11. Transfer jucatori campionat-cupa:
- a) In cazul in care ambele echipe joaca in cupa este necesar acordul capitanului fostei echipe pentru ca un jucator sa poate juca la o alta echipa. Odata transferat jucatorul nu mai poate juca la fosta echipa, in nicio competitie a Asociatiei Liga Prieteniei.
- b) In cazul in care fosta echipa a jucatorului nu joaca in cupa, noua echipa nu are nevoie de acordul scris al capitanului raportat la faptul ca, fosta echipa nu este afectata. In cazul exceptional in care ambele echipe au meci in aceeasi zi are prioritate prima echipa la care jucatorul a fost legitimat
- VI) Cazuri de excludere din Liga Prieteniei
Art 10
Alin 1. Un prieten poate fi exclus în caz de injurii, agresiuni fizice ori tensionări ale celorlalţi prieteni.
Alin 2. O echipă poate fi exclusă în cazul în care nu participă la o etapa de-a lungul unui campionat/cupa, tensionează ceilalţi prieteni, ori nu respecta prevederile din contracte sau regulamente, prin Decizie a Asociatiei.
Alin 3. Analizarea excluderii unei echipe ori a unui prieten se stabileşte de către Asociatia Liga Prieteniei.
Alin 4. Prezentul Regulament intra in vigoare de pe data de 01.09.2018.
Asociatia Liga Prieteniei