Regulamentul nr. 2

REGULAMENT SANCTIUNI

             

 

                Pentru o mai buna organizare si aplicarea unitara  a sanctiunilor pecuniare si administrative, Asociatia Liga Prieteniei Pentru Educatie edicteaza urmatorul Regulament>

           

            Art 1. Prezentul regulament se aplica indiferent de subiectul activ al faptei generatoare de sanctiuni.

Art 2. Persoanele desemnate a aplica sanctiuni sunt Organizatorul, Presedintele Comisiei de Arbitraj Centrale sau Locale si Comisia de Disciplina.

Art 3. Presedintele Comisiei de Arbitraj Centrale sau Locale aplica sanctiuni pentru neregulile sportive constatate in timpul desfasurarii meciurilor de catre acesta sau arbitrii desemnati a conduce meciurile.

Art 4. Organizatorul aplica sanctiuni pecuniare si administrative generate de spectatorii unei echipe sau neregulile constatate in afara timpului destinat desfasurarii meciurilor. Acesta aplica sanctiuni si pentru injuriile grave ori agresiunile savarsite fata de el sau echipa de organizare.

Art 5. Sanctiuni ce pot fi aplicate de Presedintele Comisiei de Arbitraj Centrale sau Locale

 1. a) Injurii repetate adresate propriilor coechipieri de mica insemnatate, cartonas verde si 10 lei amenda.
 2. b) Acordarea cartonasului galben atrage o penalizare de 10 lei pentru jucatorul in cauza.
 3. c) Injurii adresate prietenilor din echipa adversa cartonas negru si 10 lei amenda.
 4. d)Acordarea cartonasului rosu atrage o penalizare de 50 lei pentru jucatorul in cauza.
 5. e) Injurii grave adresate oricarui prieten jucator, tentativa de agresiune ori scuipat, cartonas rosu si amenda 50-100 lei amenda. Eliminare din meci si o etapa suspendare. In functie de gravitate se pot aplica mai multe etape de suspendare.
 6. f) Agresiuni fizice de mica insemnatate, ca de exemplu atingere cu palma, impingere, cartonas rosu, amenda 100 lei, eliminare din meci si trei etape suspendare.
 7. g) Agresiuni fizice de mare insemnatate, ca de exemplu, lovire cu pumnul, piciorul ori capul, eliminare din meci, cartonas rosu, amenda 150 lei, suspendare 5-15 etape. Daca fapta a fost extrem de grava se va propune Asociatiei eliminarea definitiva a persoanei generatoare de prejudicii.
 8. h) In cazul in care mai multi prieteni din cadrul unor echipe sunt implicati intr-un incident, sanctiunea se va aplica pentru fiecare in parte, corespunzator lit. a,b,c,d,e.
 9. i) Pentru jucatorii de pe banca de rezerve se aplica aceleasi sanctiuni corespunzator.

 

Art 6. Sanctiuni ce se pot aplica de Organizator.

 1. a) Pentru spectatori se aplica amenzi echipei de care apartin in cuantum de 1000-5000 de lei.
 2. b) Injuriile sau agresiunile membrilor Asociatiei Liga Prieteniei, indrumatorilor, arbitrilor sau altor membri ai echipei de organizare se sanctioneaza cu sume intre 1000-5000 de lei, intre 5-15 etape de suspendare si incunostintarea autoritatilor competente.
 3. c) La trei cartonase galbene sau verzi cumulate de-a lungul unei competitii se aplica o etapa suspendare si 20 lei amenda.

 

Art 7. Sanctiuni de joc.

Cartonasul rosu se sanctioneaza cu eliminarea jucatorului pe durata desfasurarii meciului si o penalitate de 50 de lei. Echipa sa va avea un om mai putin pe teren timp de 5 minute.

Acordarea a doua cartonase galbene intr-un meci se sactioneaza cu cartonas rosu si cu eliminarea jucatorului pe durata desfasurarii meciului.  Echipa sa va avea un om mai putin pe teren timp de 5 minute.

Acordarea a trei cartonase galbene  unui jucator de-a lungul unui sezon se sanctioneaza cu o etapa suspendare si plata unei penalitati de 20 lei.

Fiecare cartonas negru se sanctioneaza cu suma de 10 lei.

Pentru cartonasele negre se aplica aceleasi sanctiuni ca si pentru cartonasele galbene.

Art 7. In cazul in care Organizatorul nu poate restabili ordinea va anunta de indata organele de politie. Toate persoanele implicate in acest scandal urmeaza a fi eliminate din competitie.

Art 8. Organizatorul sau Presedintele Comisiei de arbitraj publica deciziile de suspendare, cele privind cartonasele acordate si sanctiunile pecuniare in termen de 48 de ore de la terminarea meciului in cauza pe site-ul www.ligaprieteniei.com, la sectiunea Decizii si/sau pe pagina de facebook a fiecarei competitii.

Art 9. Prietenii sanctionati pot contesta deciziile in termen de 24 ore de la publicarea pe site si/sau pe pagina de facebook numai cu plata unei taxe de 50 lei.

Art 10. Comisia de Discplina este obligata sa solutioneze contestatia in termen de 3 zile sau pana la inceperea urmatorului meci al echipei in cauza.

Art 11. Echipele nu pot desfasura un meci pana nu achita sanctiunile pecuniare stabilite in sarcina acestora ori in sarcina componentilor acestora.

Art 12. In cazul in care o echipa nu achita penalitatile stabilite nu poate intra pe teren, ca urmare a neplatii penalitatilor financiare, urmand a fi eliminata din competitie si a achita taxele de meci pentru toate meciurile pe care le mai avea de disputat si 2000 de lei taxa pentru afectarea structurii sportive.

Art 13. Asociatia Liga Prieteniei este singura in masura a aplica decizii de eliminare ale participantilor. Deciziile Asociatiei nu se pot contesta.

Art 14. Comisia de Disciplina poate reduce sanctiunile aplicate participantilor cu 1-5 etape de suspendare in cazul in care constata lipsa starii de recidiva, ori poate anula sanctiunea in cazul in care se dovedeste inexistenta acesteia.

Art 15. Comisia de disciplina va fi formata din Presedintele Comisiei de Arbitraj sau Organizator, in functie de cine a aplicat sanctiunea si doi capitani ai echipelor alesi la inceputul sezonului. Cei doi capitani pot fi  inlocuiti de catre Asociatie in cazul in care se constata nerespectarea prezentului Regulament.

Art 15. Prezentul Regulament intra in vigoare incepand cu data de 01.09.2018.

 

 

ASOCIATIA LIGA PRIETENIEI

Close