ArticoleArticole prima paginaDeciziiDecizii asociatie

Playoff-ul și playout-ul Ligii Prieteniei Timișoara au demarat spectaculos. Vezi rezultatele!

Liga Prieteniei, competiția națională de fotbal dedicată amatorilor, a ajuns în faza a doua la Timișoara. Prima etapă din play-off și play-out a avut loc în cursul acestei săptămâni, la baza sportivă Nefer Prod, iar rezultatele au fost surprinzătoare.

Sezonul regulat al Ligii Prieteniei Timișoara s-a încheiat  , iar din această săptămână a început faza a doua a competiției. Punctele echipelor s-au înjumătățit, iar lupta continuă. Multe goluri au fost marcate în partidele din play-off, în timp ce în play-out s-au înregistrat rezultate mult mai ”strânse”. Echipele clasate pe locurile 1-6 la finele sezonului regulat au dat goluri ”cu carul”, dar nu toate.

Primul joc al play-off-ului le-a adus față în față pe Dedeman Timișoara și Partizan, tot din orașul de pe Bega. Gazdele s-au ”pornit” mai greu, reușind să conducă la pauză cu 2-0. După fluierul de start al reprizei secunde, au marcat și oaspeții, însă numai o dată, spre deosebire de cei de la Dedeman, care au mai punctat de încă trei ori, pentru scorul final de 5-1. Golurile au fost marcate de Răzvan Banu de patru ori și Mădălin Ilinca, pentru gazde, în timp ce golul oaspeților a fost înscris de Jean Moroșanu.

Al doilea joc al play-off-ului a însemnat ”ciocnirea” dintre Neferprod, una dintre pretendentele la câștigarea competiției regionale, și Juventus Timișoara. Gazdele au reușit să înscrie de trei ori până la pauză, în timp ce ”juventinii” au dat doar un gol. Repriza secundă a decurs după același scenariu, iar scorul final avea să fie 6-2 pentru ”Nefer”. Patru dintre cele șase reușite ale gazdelor au fost marcate de Adrian Popa, acesta fiind ”completat” de reușitele lui Claudiu Sturza și Dorin Păulescu. Pentru alb-negri” au înscris Nenad Vlaicov și Goran Milenovici.

Ultimul meci al play-off-ului a adus cel mai neverosimil rezultat. Cei de la AC Lipovei au primit vizita celor de la AVT Timișoara (echipă care, până acum, a evoluat sub denumirea MVT). Oaspeții nu au stat prea mult pe gânduri și până la pauză au marcat de șapte ori. Repriza secundă a fost doar o formalitate pentru AVT, care a mai punctat de ori, băieții din Calea Lipovei nereușind să înscrie deloc. Răzvan Mihart a fost, fără îndoială, omul meciului. Jucătorul AVT-ului a reușit să puncteze de șapte ori în poarta adversă, în timp ce ”ajutoarele” sale pe lista marcatorilor au fost Raul Gașpar și Florin Matiș.

Vezi AICI clasamentul la zi după prima etapă din playoff-ul Ligii Prieteniei Timișoara.

Rezultate ”strânse” în play-out

Lupta pentru evitarea retrogradării în Liga a II-a, competiție pusă la cale pentru sezonul viitor a adus și ”eliminarea” a două dintre competitoare, echipe care nu au respectat regulamentul. Astfel, în faza a doua a Ligii, în partea ”de jos” a clasamentului, au rămas să se lupte doar patru combatante, în loc de șase.

Din nefericire, una dintre acestea nu a luptat ”din greu”, ba chiar nu s-a prezentat la meci, astfel că scorul partidei dintre FC Rossonerii și FC S.R.S. a fost înregistrat 0-3. la masa verde.

Cealaltă partidă din play-out, dintre FC Rapid Timișoara și Portocala Dilie a fost una extrem de echilibrată. Gazdele au condus la pauza meciului, scor 2-1, iar până la ultimul fluier al arbitrilor, alb-vișiniii timișoreni au mai marcat încă o dată, scorul final fiind 3-1. Pentru Rapid a marcat Robert Steger de două ori și Nicolae Dinu, în timp ce ”portocalii” au reușit să înscrie prin  Florin Busuioc.

Articole similare

Close