ArticoleArticole prima paginaBUCURESTIDecizii recurs asociatie

DECIZIE ASOCIATIA LIGA PRIETENIEI PENTRU EDUCATIE CONTESTATIE LIVERPOOL

DECIZIE ASOCIATIA LIGA PRIETENIEI PENTRU EDUCATIE

CONTESTATIE LIVERPOOL

 

Constatand indeplinite prevederile art 9 si 10 din Regulamentul nr 2 Sanctiuni Asociatia

CONSTATA

            La data de 07.06.2017 s-a disputat meciul B&B impotriva echipei FC Liverpool. Jucatorul Simion Doru a fost sanctionat cu 3 etape de suspendare pentru intrare intentionata asupra unui jucator al echipei FC Liverpool, iar jucatorul Nicolae Costel a fost suspendat 5 etape pentru injurii aduse arbitrului.

A fost efectuata contestatie de catre capitanul echipei LIVERPOOL prin care s-a maniera de arbitraj.

Cererea echipei este partial intemeiata.

1) Referitor la prima situatie prezentata:  Minutul 6:00 – jucătorul echipei B&B Petre Ungureanu îi aplică un cot în plină figura jucătorului nostru Stângă Ștefan în interiorul suprafeței de pedeapsă! Decizia corectă din punctul nostru de vedere, vizionând și proba video, era lovitura de pedeapsă și cartonaș roșu pentru lovirea intenționată!

Se constata faptul ca jucatorul Petre ungureanu aplica un cot la baza capului unui jucator al echipei adverse. Se impunea acordarea unui cartonas rosu si penalti pentru echipa Liverpool. Intrarea nu este intentionata, ci a venit pe fondul unui reflex al jucatorului pe fondul intensitatii jocului.

Asociatia nu poate interveni asupra deciziei arbitrului decat in situatia in care exista o lovire intentionata evidenta. Conform celor aratate anterior decizia arbitrului nu poate fi modificata in aceasta situatie.

2) Referitor la situatia din minutul 9.30 – jucatorul echipei B&B Doru Simion, în urma unei preluări greșite într-o zonă a terenului complet lipsită de pericol pentru propria sa poartă, are un atac violent din spate prin alunecare. Se știe foarte clar din regulament că este interzisă intrarea prin alunecare și, mai ales, în modul în care acesta o face, punând în pericol integritatea jucătorului Epaminonda Nicu! Imediat după acest incident, acelasi jucător Doru Simion se ridică și provoacă o încăierare generală, aspect deloc frumos pe un teren de fotbal.

Asociatia a decis in acest caz suspendarea jucatorului pe o durata de o etapa nefiind vorba de o intrare intentionata, ci de una provocata de intensitatea jocului.

3) Referitor la minutul 40 – jucătorul cu nr. 5 de la B&B face o alunecare la mijlocul terenului cu piciorul sus, faza continua, iar jucatorul nostru pierde controlul mingei în mai puțin de 4 secunde, astfel că, potrivit regulamentelor de fotbal, avantajul nu se concretizează, iar faza ar fi trebuit întoarsă. Ba mai mult, al doilea arbitru, care pe tot parcursul jocului a fost depășit de miza jocului, a dat imediat un fault pentru echipa B&B și i-a arătat eronat cel de-al doilea cartonaș galben jucătorului nostru cu nr. 9, Chirilă Daniel. Astfel, a stricat și mai mult jocul și a influențat direct rezultatul partidei (nu omitem condițiile dificile pe care le presupune un astfel de meci în balon, unde spațiul este foarte mic între tușe și balon, unde băncile de rezervă pun presiune și unde toti spectatori stau pe o jumătate de metru).

Asociatia constata faptul ca se afla intr-o situatie asemanatoare celei de la punctul 1. Nu poate interveni asupra decizilor arbitrilor decat in cazul in care exista intrari intentionate care necesita acordarea mai multor etape de suspendare decat cele stabilite de acesta in ulterior jocului.

4) Referitor la comportamentul capitanului B&B pe durata jocului.

Asociatia constata faptul ca, capitanul echipei B&B a avut o atitudine exagerata de-a lungul jocului, caracterizata prin intrari dese in spatiul de joc, anormala si de natura a influenta atmosfera si concentrarea arbitrilor.

La urmatoarea abatere de genul se impune suspendarea acestuia.

5) Masuri pentru imbunatatirea si evitarea aspectelor semnalate:

-instruirea arbitrilor

-sanctionarea arbitrilor cu o etapa de suspendare

Avand in vedere cele precizate, Asociatia

DECIDE

          Referitor la punctele 1 si 3 decizile arbitrilor se mentin.

Referitor la punctul 2 suspendarea jucatorului echipei B&B pe o durata de o etapa.

Referior la punctul 4 avertizarea capitanului echipei B&B.

Referitor la punctul 5 se stabileste instruirea arbitrilor si sanctionarea acestora cu o etapa de suspendare.

Decizia se comunica partilor implicate.

Data astazi, 14.06.2017.

PRESEDINTE

Nicoleta Bojica

 

Articole similare

Close