ArticoleArticole prima paginaBUCURESTICompetitiiLiga 1Liga 1 Est

Liga Prieteniei continuă să inoveze: Campioana și echipele retrogradate din Liga Prieteniei București se vor decide în play-off și play-out

Liga Prieteniei continuă să inoveze, iar finalul acestui sezon din Liga Prieteniei București ne va aduce o nouă premieră!
Liga Prieteniei București se apropie cu pași repezi de final, urmând ca cele două campioane ale Ligii I Sud și Ligii I Est, alături de echipele retrogradate și cele promovate din eșaloanele secunde, să se decidă în play-off, respectiv play-out.
La finalul sezonului din cele două ligi, punctele acumulate de echipe se vor înjumătăți, iar în cazul în care o formație va avea un număr impar de puncte, după înjumătățire, acesta se va rotunji în plus.
De exemplu, dacă o formație va avea la finalul campionatului 27 de puncte, după înjumătățire ea va rămâne 13,5, iar echipa respectivă va începe play-off-ul, respectiv play-out-ul cu 14 puncte.
Echipele clasate la finalul sezonului pe primele 6 locuri ale Ligii I Sud și Ligii I Est se califică în play-off, iar cele care vor termina campionatul pe ultimele 8 poziții vor merge în play-out.
În situația în care două sau mai multe echipe se vor afla la egalitate de puncte, departajarea dintre ele se va face, în ordine, în funcție de criteriul meciurilor directe, respectiv al golaverajul, atât în cazul play-off-ului, cât și în cazul play-out-ului.
Echipele care vor termina cele două play-off-uri pe podium se vor califica direct la Superliga Prieteniei, în vreme ce ultimele două din play-out-uri vor retrograda în eșalonul secund.
De asemenea, echipele care vor termina play-out-urile din Liga I Sud și Liga I Est pe locul 6 vor disputa un baraj pentru menținerea în primul eșalon cu formațiile de pe locul 3 din Liga a II-a Sud, respectiv Liga a II-a Est.

Articole similare

Close