Articole

Liga a II-a, ambele serii, debutul lor si numele interesante propuse de acestea!

In Liga II, lupta pentru promovarea in prima liga este destul de stransa, atat in Seria 1 cat si in Seria 2. Dupa aproximativ 13 etape, pentru unele echipe, pentru altele mai putine, putem discuta despre favorite certe la promovare cat si despre o situatie in lupta pentru ramanerea in liga secunda.

Daca facem o comparatie intre cele doua serii, putem sa spunem ca in Seria 1 avem 3 echipe care domina campionatul, Diamond Star, Whiteland si Viitorul Voluntari, cu sanse cat de cat si pentru o a 4 a, anume VHM, in timp ce in Seria 2, lupta este stransa si datorita valorii apropiate a echipelor, pentru promovare luptand nu mai putin de 6-7 echipe. In Seria 2 lider este formatia Liverpool Team, urmata de F.C. Rahova pe 2, respectiv Metalplast pe pozitia a 3 a.

O comparatie interesanta se poate face si intre liderii acestor serii, anume Diamond Star, respectiv Liverpool Team. Diamond Star are o evolutie extraordinara in Liga II Seria 1, cu 13 meciuri disputate, 12 victorii si doar o infrangere, in total echipa acumuland 36 de puncte din 39 posibile. De partea cealalta, Liverpool Team are acelasi parcurs, cu amendamentul ca acestia au decat 9 meciuri disputate pana in prezent, 8 victorii si doar o infrangere, acumuland 24 de puncte din 27 posibile. Aceste doua echipa merg deocamdata cap la cap, doua echipe ce au sanse destul de mari la promovarea in Liga I.

Liga II Seria 1 ne-a propus un nume in aceasta editie de campionat, devenit intre timp o certa valoare, Marian Mititelu de la Viitorul Voluntari, jucatorul ce a marcat 36 de goluri in 13 partide jucate pentru formatia din Voluntari, conducand clasamentul golgheterilor detasat, locul 2 fiind la 9 goluri distanta. Aici Seria 1 conduce detasat, o comparatie intre marcatorii ei si marcatorii din Seria 2 ne arata ca diferenta este destul de mare, in Seria 2 conducand Dragos Constantin de la Metalplast cu 21 de reusite pana in acest moment, locurile 2 si 3 avand doar 13 goluri.

Printre echipele Ligii secunde intalnim si echipe aflate la al doilea sezon in Liga Prieteniei, echipe ce tind sa devina de traditie in aceasta competitie, F.C. Arabs, F.C. Colentina, Tigers Mihailesti, in Liga II Seria 1, respectiv F.C. Artizanat, Inter Bragadiru, Magic Team si Ambianta Steaua in Liga II Seria 2.

La retrogradare situatia este incerta, toate echipele avand sansa de a se salva, inclusiv lanternele rosii, Tigers Mihailesti si F.C. Artizanat.

Echipa care a impresionat cel mai mult pana in prezent este Viitorul Voluntari, cu 119 goluri in 13 partide, un incredibil +87 la adevar, o echipa puternica din toate punctele de vedere, chiar daca ocupa locul 3 in prezent, aceasta formatie ofera un spectacol total meci de meci.

Articole similare

Close