ArticoleArticole prima paginaCompetitiiSuperliga

Dramatism total! Cum s-a făcut departajarea în „Grupa morții” de la Superliga Prieteniei 2017

Superliga Prieteniei 2017 ne-a oferit, așa cum era de așteptat, pe lângă meciuri spectaculoase, și momente extrem de tensionate, încă din faza grupelor. 

Grupa B a Superligii, din care au făcut parte Omar Sales Brașov, Liverpool Bucharest Team, ACS MF Hunedoara și Bastia Targu Mureș, s-a dovedit a fi o adevărată „Grupă a morții”, dacă e să ne uităm la rezultatele înregistrate în această grupă și care a fost situația finală în clasament.

Formația din Târgu Mureș s-a dovedit a fi „lanterna roșie” a Grupei, fiind învinsă, pe rând, de Liverpool Team, cu 5-0, ACS MF Hunedoara, cu 5-3, și Omar Sales Brașov, cu 9-2.

Partea interesantĂ însă abia acum urmează: celelalte trei formații au remizat între ele.

Omar Sales a făcut 3-3 cu ambele rivale la șefia grupei, în timp ce Liverpool Team și ACS MF Hunedoara au remizat la doi, astfel că în clasamentul final cele trei formații aveau câte cinci puncte, în timp ce Bastia Târgu Mureș a încheiat Grupa B fără punct câștigat.

Golaverajul s-a dovedit decisiv

Așa cum prevede articolul 18 din regulamentul Superligii Naționale, dat fiind că în meciurile directe dintre cele trei formații a fost egalitate, departajarea s-a făcut pe baza următorului criteriu, respectiv golaverajul.

În aceste condiții, Omar Sales, cu 14 goluri marcate și 7 primite, și Liverpool Team, cu 10 goluri înscrise și 5 încasate, au acces mai departe în fazele eliminatorii, în timp ce, cu 11 reușite, dar nouă goluri primite, cei de la ACS MF Hunedoara s-au văzut eliminați din competiție.

Articole similare

Close