ArticoleLiga 1

Unii cu ocaziile, alții cu golurile! Bizz Brasil și Liverpool Team și-au respectat blazonul și au oferit un spectacol fotbalistic în derby-ul pentru titlul de campioană a Ligii Prieteniei

Derby-ul pentru titlul de campioană a Ligii Prieteniei s-a jucat miercuri seara, pe terenul de la Antilopa! Protagoniste au fost Liverpool Team și Bizz Brasil, singurele formații din Liga I Sud care aveau punctaj maxim după 13 etape disputate.

Spectacol fotbalistic de înaltă clasă

Cele două echipe care au dominat în acest sezon campionatul Ligii Prieteniei și-au respectat blazonul în duelul direct și au oferit un meci superb, de o înaltă calitate fotbalistică, demonstrând că locurile ocupate în clasament nu sunt întâmplătoare și că sunt, în acest moment, cele mai bune formații ale competiției.

Disputa a fost una extrem de echilibrată și deschisă oricărui rezultat, în care diferența a fost făcută de câteva momente de inspirație sau de lipsă de inspirație în fața porții sau între buturi.

În final, cei care au avut câștig de cauză au fost băieții de la Bizz Brasil, care s-au impus cu 3-2, după ce la pauză au condus cu 2-1.

Samoilă pentru titlu

Debutul de meci le-a aparținut „Cormoranilor”, care au avut inițiativa și au forțat de câteva ori deschiderea scorului, însă fie nu au prins cadrul porții, fie s-au lovit de inspirația unui portar advers aflat într-o zi mare. Goal-keeperul lui Bizz Brasil, Samoilă Cătălin, a demonstrat că liderul echipei sale a avut perfectă dreptate când a afirmat în interviul acordat înaintea partidei că marele avantaj al dublei campioane a Ligii Prieteniei în acest derby va fi portarul și a făcut un joc colosal împotriva lui Liverpool Team, exasperându-i pe cei din ofensiva adversă.

În ciuda începutului mai bun de partidă al „Cormoranilor”, cei care au deschis scorul au fost băieții de la Bizz Brasil, după șase minute de joc, prin Badea Alexandru, care a profitat de o eroare uriașă în defensiva lui Liverpool și l-a învins pe portarul advers din poziție de unu vs unu.

Doar trei minute s-au bucurat dublii campioni ai Ligii Prieteniei de avantaj, pentru că Robu Alin avea să egaleze în minutul 9.

Meciul mergea spre un rezultat de 1-1 la pauză, însă Badea Alexandru nu a fost de acord și a recidivat cu două minute înainte de intrarea la cabine, când și-a readus echipa în avantaj.

Scenariul s-a repetat în repriza secundă, când Bizz Brasil a dat dovadă de pragmatism și a răzbunat din nou numeroasele ocazii irosite de Liverpool Team. În minutul 29, Miguel Constantin a învins defensiva „Cormoranilor” și a dus scorul la 3-1 pentru Bizz Brasil.

Au urmat momente dramatice! LFC a primit un penalty la un henț clar comis de un fundaș al lui Bizz în propriul careu, însă căpitanul Robu Alin a executat în bară, după care mingea l-a lovit pe portar și a ieșit în corner.

În ciuda acestui moment delicat, băieții de la Liverpool nu au dezarmat și au continuat să alerge după egalare, iar Robu Alin a izbutit să realizeze dubla cu câteva minute înainte de ultimul fluier.

Bizz Brasil nu a s-a lăsat intimidată de tentativele adversarilor de a egala și au închis bine jocul pe final, iar Liverpool Team a trebuit să se recunoască învinsă la capătul unui joc demn de toată lauda al ambelor combatante, în care experiența și pragmatismul dublei campioane a Ligii Prieteniei au avut de câștigat în fața entuziasmului și dorinței de afirmare a unei formații aflate la primul sezon în Liga I, după ce campionatul trecut a promovat din Eșalonul Secund.

Bizz Brasil, extrem de aproape de al treilea titlu de campioană

În urma acestui succes, Bizz Brasil este aproape de cucerirea celui de-al treilea titlu de campioană a Ligii Prieteniei.

Bizz are 42 de puncte după 14 jocuri disputate și își permite chiar să piardă un meci până la finalul campionatului, în timp ce Liverpool Team a rămas cu 39 de puncte și a căzut pe poziția secundă, ambele echipe fiind aproape sigure de calificarea în Superliga Prieteniei 2016.

Articole similare

Close