ArticoleArticole prima paginaCompetitiiLiga 1Liga 1 Est

Trei echipe sunt despărțite de un punct în fruntea play-off-ului Ligii I Sud, în vreme ce Liga I Est are o favorită clară pentru cucerirea titlului

Săptămâna 29 mai – 2 iunie ne-a adus ultimele meciuri ale sezonului regulat atât în Liga I Sud, cât și în Liga I Est, astfel că la finalul acestor partide am aflat echipele care se vor bate pentru titlul de campioană în cele două zone ale Ligii Prieteniei București, precum și formațiile care vor lupta pentru evitarea retrogradării în eșaloanele secunde.
În Liga I Sud, Liverpool Team și ATVROM încep play-off-ul la egalitate de puncte, 18, urmate îndeaproape de B&B, cu 17, cele 3 fiind principalele favorite pentru cucerirea titlului.
Astfel, echipele care se vor bate pentru titlul de campioană al Ligii I Sud sunt următoarele, calificate în play-off cu următoarele punctaje, după înjumătățirea punctelor:
1. Liverpool – 18 pct.
2. ATVROM – 18 pct.
3. B&B – 17 pct.
4. FC Berceni – 13 pct.
5. Ambianța Steaua – 12 pct.
6. Sălaj Boys – 11 pct.
De partea cealaltă, Piatra Albă este marea favorită la cucerirea trofeului de campioană a Ligii I Est, având un avans de 4 puncte în fața principalei urmăritoare, FC Văscăuți.
În play-off-ul Ligii I Est au obținut calificarea următoarele formații:
1. Piatra Albă – 20 pct.
2. FC Văscăuți – 16 pct.
3. Hooligans – 15 pct.
4. Martalogii Activi – 13 pct.
5. Electroputere – 11 pct.
6. Partizan București – 11 pct.
Pentru evitarea retrogradării din Liga I Sud se vor duela următoarele echipe:
1. Fair Play – 9 pct.
2. Chipita Stars – 8 pct.
3. FC OSLM – 8 pct.
4. FC Juve – 8 pct.
5. SJCAM Romania – 7 pct.
6. Real Rapid București – 5 pct.
7. FC Colentina – 2 pct.
8. Bizz Brasil – 0 pct.
În fine, în play-out-ul Ligii I Est se vor înfrunta următoarele formații:
1. FC Crângași United – 11 pct.
2. Olimpique Otopeni – 10 pct.
3. FC Diham Boys – 7 pct.
4. FC Capitals – 6 pct.
5. Apărătorii Patriei – 6 pct.
6. ADSA-Restart Barou – 4 pct.
7. Old Boys – 3 pct.
8. FC Stejar – 0 pct.
La finalul play-off-ului, respectiv al play-out-ului, în situația în care două sau mai multe echipe se vor afla la egalitate de puncte, departajarea dintre ele se va face, în ordine, în funcție de criteriul meciurilor directe, respectiv al golaverajului, cu precizarea că criteriile luate în considerare se vor aplica doar pentru meciurile din play-off, respectiv play-out.
Cu alte cuvinte, dacă două formații termină play-off-ul la egalitate de puncte, ele vor fi departajate în funcție de rezultatele meciurilor directe disputate doar în play-off și de golaverajul din play-off, în această ordine. Aceleași reguli sunt valabile și pentru play-out.
Echipele care vor termina cele două play-off-uri pe podium se vor califica direct la Superliga Prieteniei, în vreme ce ultimele două din play-out-uri vor retrograda în eșalonul secund.
De asemenea, echipele care vor termina play-out-urile din Liga I Sud și Liga I Est pe locurile 5 și 6 vor disputa un baraj pentru menținerea în primul eșalon cu formațiile de pe locurile 3 și 4 din Liga a II-a Sud, respectiv Liga a II-a Est.

Articole similare

Close