Articole

Super echipa reinviata

Barcelona a câştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară, după o finală jucată împotriva lui Juventus, scor 3-1

Pentru FC Barcelona au marcat Ivan Rakitici ‘4, Luis Suarez ’68 şi Neymar ’90+7, iar pentru Juventus a înscris Alvaro Morata, în minutul 55.

Andres Iniesta a fost numit omul meciului. FC Barcelona a mai câştigat Liga Campionilor în 1992, 2006, 2009 şi 2011.

Xavi Hernandez s-a aflat la a 151-a prezenţă la un meci de Liga Campionilor, un record, acesta fiind şi ultima sa partidă la FC Barcelona.

Juventus a jucat finala Ligii Campionilor pentru a opta oară, pierzând şase dintre acestea.

Cine ar fi crezut la inceputul sezonului ca Barcelona poate face tripla prin castigarea Campionatului, a Cupei, in fata eternei rivale, Real Madrid, precum si a  celei mai titrate competitii din Europa.

Ne uitam la un Messi, reinviat si cel mai important, poate unul dintre cele mai bune atacuri din Europa. Cand spunem asta ne uitam la statistica golurilor marcate. Messi si Neymar au impreuna 20 de goluri marcate in Champions League, urmand a imparti trofeul de cel mai bun golgheter, cu castigatorul Ghetei de Aur, Cristiano Ronaldo.

Cu toate astea toate rezultatele obtinute nu ar fi fost posibile fara conducerea unuia dintre cei mai in voga antrenori din Europa in acest moment, Luis Enrique.

La venirea acestuia pe banca toate aceste rezultate pareau imposibile, si totusi.

Taria acestuia de caracter, capacitatea de a gestiona situatii dificile au facut ca usor, usor, echipa sa obtina cele mai bune rezultate din istoria sa, cu 50 de meciuri castigate din 60 efectiv jucate.

Daca cineva se intreba de ce este nevoie pentru a castiga putem oferii un raspuns elocvent si echilibrat, munca, disciplina, echipa calitativa si nu in ultimul rand un lider, care sa aiba inteligenta si echilibrul de a conduce grupul spre obiectivele pe care si le propun impreuna.

Facand o analogie simpla, aceasta este Liga Prieteniei, prieteni, o super echipa reinviata, care este departe de a-si fi spus ultimul cuvant.

Sper ca v-a placut primul nostru articol. Vor mai urma multe altele. Cei care doresc sa publice articole de orice natura pe site sunt invitati sa lase mesaj Ligii. Vor fi publicate pe pagina de inceput a Ligii.

Articole similare

Close