Articole

Romania La Euro !!!

                                                                    Romania la Euro 2016

 

Parca uitasem gustul unei calificari la un turneu final, gustul berii baute cu prietenii vara la terasele pline ochi de oameni ce stau cu sufletul la gura sa vada tricolorii la lucru. Daca in preliminarii parerile sunt impartite, multe nemultumiri la adresa lotului, a jocului prestat, cand incepe un turneu final toti suntem alaturi de ei…uniti. Echipa de fotbal a Romaniei ne-a adus in sfarsit bucuria participarii la Euro 2016 din Franta dupa o absenta de 8 ani de la turneele finale.

Da este adevarat, dupa o grupa slaba din punct de vedere valoric, da este adevarat cu emotii pana in ultima partida in deplasare la Insulele Feroe dupa declaratii halucinante cum ca acolo o sa fie greu…dar toate acestea nu vor conta atunci cand imnul Romaniei este intonat la Campionatului European. Acest lucru poate sterge putin din imaginea proasta pe care o are in ultima vreme fotbalul nostru. Investitiile in fotbal sunt putine, oamenii cu adevarat pasionati de fotbal din ce in ce mai putini…iar din cauza acestui aspect pretentiile noastre, a celor patimasi care inca ne uitam la acest sport, trebuie sa fie rezervate.

Calificarea la Euro inventează o nouă miză în Liga 1: selecționarea în lotul de 23. Vom asista la un show gen ‘’a dat X un gol merita sa mearga la Euro’’ sau ‘’Y nu a jucat bine in meciul din campionat, nu are ce sa caute la Euro’’ si lista poate continua. Cluburile se vor agita și ele,, vor începe polemici și dezbateri tactice de care era mare nevoie. Suporterii își vor face propriile loturi, fotbalul e un joc al imaginației infinite.

A fost o campanie modesta dar ‘’ce este in mana nu este minciuna’’ spune o vorba din popor. Daca nu am fost dupa meciul cu Feroe la Universitate…poate cine stie, dupa o victorie in grupele Campionatului European?.

Scris de: 

    Matei Robert-Alexandru

Articole similare

Close