ArticoleArticole prima paginaBUCURESTICompetitiiCupa LigiiLiga 1Liga 1 EstLiga 2Liga 2 Est

Precizări cu privire la play-off, play-out și fazele superioare ale Cupei: Cum se va disputa finalul de sezon din Liga Prieteniei București

Actualul sezon al Ligii Prieteniei București se apropie cu pași repezi de final, urmând ca cele două campioane ale Ligii I Sud și Ligii I Est, alături de echipele retrogradate și cele promovate din eșaloanele secunde să se decidă în play-off, respectiv play-out.
La finalul sezonului din cele două ligi, punctele acumulate de echipe se vor înjumătăți, iar în cazul în care o formație va avea un număr impar de puncte, după înjumătățire, acesta se va rotunji în plus.
De exemplu, dacă o formație va avea la finalul campionatului 27 de puncte, după înjumătățire ea va rămâne 13,5, iar echipa respectivă va începe play-off-ul, respectiv play-out-ul cu 14 puncte.
Echipele clasate la finalul sezonului pe primele 6 locuri ale Ligii I Sud și Ligii I Est se califică în play-off, iar cele care vor termina campionatul pe ultimele 8 poziții vor merge în play-out.
În situația în care două sau mai multe echipe se vor afla la egalitate de puncte, departajarea dintre ele se va face, în ordine, în funcție de criteriul meciurilor directe, respectiv al golaverajului.
Programul meciurilor din play-off și play-out va fi tras la sorți înainte de prima etapă.
La fel se va face proceda în caz de egalitate de puncte și în play-off, cu precizarea că criteriile luate în considerare se vor aplica doar pentru meciurile din play-off.
Cu alte cuvinte, dacă două formații termină play-off-ul la egalitate de puncte, ele vor fi departajate în funcție de rezultatele meciurilor directe disputate doar în play-off și de golaverajul din play-off, în această ordine. Aceleași reguli sunt valabile și pentru play-out.
Echipele care vor termina cele două play-off-uri pe podium se vor califica direct la Superliga Prieteniei, în vreme ce ultimele două din play-out-uri vor retrograda în eșalonul secund.
De asemenea, echipele care vor termina play-out-urile din Liga I Sud și Liga I Est pe ultimele două locuri vor disputa un baraj pentru menținerea în primul eșalon cu formațiile de pe locurile 3 și 4 din Liga a II-a Sud, respectiv Liga a II-a Est.
Cupa Ligii Prieteniei
Referitor la Cupa Ligii Prieteniei, ajunsă la faza celor două grupe superioare, lucrurile stau după cum urmează:
Primele două clasate din cele două grupe superioare se vor califica în semifinale și vor evolua astfel:
– locul 1 din Grupa A1 vs locul 2 din Grupa B1;
– locul 2 din Grupa A1 vs locul 1 din Grupa B1.
În caz de egalitate la puncte între două echipe în grupele superioare, criteriile de departajare vor fi, în ordine: rezultatul direct, golaverajul, numărul de goluri marcate.
În cazul în care 3 echipe vor fi la egalitate de puncte la finalul grupelor, se va face clasament în 3 între ele, eliminându-se rezultatele înregistrate cu cea de-a patra formație a grupei.
Cele două finaliste din Cupa Ligii Prieteniei se vor califica la Superliga Prieteniei și vor avea șansa să lupte pentru marele premiu de 10.000 de euro.

Articole similare

Close