ArticoleArticole prima paginaBUCURESTICompetitiiLiga 1

Interviu cu căpitanul uneia dintre performerele finalului de sezon în Liga I Sud: „Ne pregătim de Albena. Vrem să câștigăm!”

După ce în primele 10 meciuri ale sezonului din Liga I Sud a obținut doar 7 puncte, Chipita Stars a avut un final de campionat în care și-a revenit și a câștigat la scor partidele din ultimele 3 etape, terminând sezonul pe locul 8, cu 16 puncte.
11-3 cu Real Rapid București, 8-1 cu FC Colentina și 7-0 cu SJCAM Romania sunt ultimele 3 rezultate înregistrate de Chipita Stars în Liga I Sud, victorii insuficiente pentru a o propulsa pe locurile de play-off, dar care o ajută să înceapă play-out-ul de pe poziția secundă, cu 8 puncte.
Căpitanul Chipitei Stars, Hagea Emilian, ne-a vorbit într-un interviu despre cum a reușit să redreseze echipa pe final de sezon, ce își propune pentru play-out și planurile pentru turneul de la Albena.
Liga Prieteniei: În primul rând, felicitări pentru finalul de sezon, pentru că în ultimele 3 etape ați reușit să strângeți mai multe puncte decât în precedentele 10. Cum ați reușit să vă mobilizați și să obțineți cele 3 victorii din finalul campionatului?
Hagea Emilian: Nu știu ce s-a întâmplat în primele 10 etape cu noi. Nu ne găseam pe teren, nu intram serioși în meci, pot spune că am avut și ghinion, pentru că în unele momente pur și simplu nu voia să intre mingea în poartă, băieții se enervau și nu le mai ieșea jocul, iar în unele partide, fără supărare, am fost dezavantajați și de arbitraj, dar asta este. Eu am încercat cât am putut să țin echipa unită și să mergem mai departe, dar au apărut și accidentările pe bandă rulantă. De exemplu, la noi la echipă, din 3 portari, 2 s-au accidentat și cel de-al 3-lea plecat în Anglia, iar cu jucătorii de câmp am avut același gen de probleme. Au fost 5 partide în care eu am fost cel sacrificat să stau în poartă și am jucat în doar 5-6 băieți, dar noi am venit și ne-am respectat adversarul și competiția. A venit perioada de transferuri și s-a cunoscut asta în jocul nostru, pentru că am reușit să legăm 3 victorii la rând. Se simte foarte mult când sunt schimbări și poți să te odihnești 2-3 minute, după care să revii pe teren, gândești altfel, vezi jocul altfel cu mintea odihnită. Noi mergem la muncă după care venim la fotbal, nu suntem ca cei de la B&B, FC Berceni, ATVROM sau Liverpool, unde cei mai mulți dintre băieți joacă doar fotbal. Chiar și așa însă, la meciurile cu ei le-am pus probleme, așa cum am jucat noi, în 5-6 oameni, și pot spune că realitatea din teren nu a fost reflectată pe deplin de scorul final.
Liga Prieteniei: Urmează 7 partide în play-out. Ce obiective vă propuneți pentru acest play-out?
Hagea Emilian: Sunt 7 partide foarte grele și importante pentru noi, la sfârșitul cărora vrem să fim pe primul loc, să arătăm că este o întâmplare locul nostru aici și că putem să fim sus, printre primele 6 echipe ale Ligii I Sud. Dacă jucăm fiecare meci cu seriozitate și ne strângem, eu spun că echipă noastră iese învingătoare. Eu am mare încredere în băieții mei și sper să facem o figură frumoasă în cele 7 meciuri care ne-au rămas de jucat.
Liga Prieteniei: Voi sunteți una dintre cele mai vechi echipe din Liga Prieteniei și știți foarte bine că Liga Prieteniei nu înseamnă doar fotbal, înseamnă prietenie, distracție, socializare, petreceri sau excursii împreună cu apropiații. Ați fost anul trecut la Albena pentru Friendship Open Tournament. Cum vi s-a părut întreaga experiență de la acel turneu?
Hagea Emilian: Într-adevăr, noi am fost de două ori la Albena și mergem și anul acesta, pentru că ne place foarte mult ce se întâmplă acolo. Anul trecut au apărut unele mici probleme de organizare provocate de cei de acolo, dar una peste alta a fost bine, ne-am distrat și am reușit să legăm prietenii.
Liga Prieteniei: Vara aceasta cu ce gânduri mergeți la Albena?
Hagea Emilian: Anul acesta eu vreau să câștigăm sau măcar să ieșim pe podiumul de la Albena. Am discutat cu băieții mei și ei mi-au spus că vor să mergem și sa facem o figură frumoasă acolo.
Noi suntem una din cele mai vechi echipe din Liga Prieteniei. Pot spune că cu noi s-a înființat această competiție, Chipita Stars, alături de FC Colentina, care atunci se numea Portocala, și Fair Play. Totul a început când ne-am strâns la fotbal câțiva prieteni din tot Bucureștiul și jucam câte 4 ore. Mai apăreau certuri și orgolii, ca peste tot la fotbal, și, atunci, am zis să facem un campionat în care fiecare să vină cu echipa lui de prieteni, iar în 3 săptămâni am strâns 16 echipe și am format Liga Prietenei. S-a dus vestea mai departe despre această competiție și au dorit și alți prieteni să se scrie. În primele 3 sezoane nu au fost așa grele meciurile, până când au venit fotbaliști adevărați, cu experiență în fotbalul mare. Și asa s-au legat prietenii, au apărut revanșe de luat în competiție. Liga Prieteniei a crescut de la sezon la sezon, a fost mai puternică, s-au aliniat la start echipe din ce în ce mai bune și puternice, căpitanii echipelor au adus jucători de Liga 1 cu experiență și asta s-a văzut.
În final, aș dori să mulțumesc sponsorului nostru Chipita Star și întregii firme de acolo, care face tot posibilul să ne ajute și sa ne pună la dispoziție tot ce ne trebuie pentru a arăta ca o echipă mare de fotbal. Totodată, pe acestă cale le cer scuze pentru situația noastră actuală din clasament, dar trebuie să înțeleagă că numai este competiția de la început, din primele 3 sezoane, acum a devenit cel mai puternic campionat de fotbal pe teren redus din țară și trebuie să aibă puțină răbdare cu noi. Vom face tot ce depinde de noi pentru a reveni acolo sus unde ne este locul. Cu ajutorul firmei și a jucătorilor care suntem acum în echipă, precum și cu câteva achiziții, sunt sigur că sezonul viitor vom fi pe podium la finalul campionatului.

Articole similare

Close