Articole

Fotbalul a rămas fără o legendă: Johan Cruyff a murit la vârsta de 68 de ani

Fotbalul mondial e mai sărac începând de astăzi. Legendarul fotbalist și antrenor olandez Johan Cruyff a murit, joi, la vârsta de 68 de ani, după ce pe 22 octombrie 2015 fusese diagnosticat cu cancer pulmonar.

În noiembrie, după prima ședință de chimioterapie, fostul jucător de geniu spunea că simte că va câștiga bătălia cu teribila maladie. Din păcate însă, Johan Cruyff s-a stins din viață joi, la Barcelona, orașul unde s-a mutat încă din 1973. Liga Prieteniei își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a celui care a fost Johan Cruyff.

Fost component lui Ajax Amsterdam, al Barcelonei și al naționalei Olandei, Johan Cruyff a câștigat de trei ori Balonul de Aur, în 1971, 1973 și 1974.

Johan Cruyff şi-a început cariera la Ajax Amsterdam, cu care a câştigat trei Cupe ale Campionilor Europeni (1971, 1972, 1973), după care a fost transferat de Barcelona. Cariera de fotbalist a încheiat-o la Feyenoord, unde în ultimul său sezon în care a evoluat ca jucător a câștigat titlul și Cupa Olandei.

Johan Cruyff a pregătit-o în perioada 1988-1996 pe FC Barcelona, cu care a câştigat o Cupă a Campionilor, o Cupă a Cupelor, patru campionate ale Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei şi o Supercupă a Europei.

După ce a plecat de la FC Barcelona, în 1996, Johan Cruyff a mai pregătit doar selecţionata Cataloniei, în perioada 2009-2012.

„Fotbalul se desparte de un zeu! Legendele nu mor, trăiesc pe vecie. Rămas bun, Johan Cruyff!”, a reacționat Gică Hagi la aflarea veștii că Johan Cruyff a murit.

Articole similare

Close