ArticoleLiga 1 Est

După un sezon pe care l-a dominat copios, Athletic București a devenit prima campioană a Ligii I Est, cu trei etape înainte de final

Athletic București s-a impus joi seara în derby-ul cu Old Boys și, cu trei etape înainte de finalul sezonului, și-a asigurat și matematic titlul de campioană a Ligii I din Zona Est a Ligii Prieteniei.

Pe terenul din Giulești, Athletic București a învins-o cu 3-1 pe ocupanta poziției a treia a podiumului, Old Boys, după ce și-a adjudecat la limită fiecare dintre cele două reprize: pe prima cu 1-0, iar pe a doua cu 2-1.

Fundașul Militaru Claudiu și mijlocașii Olariu Alexandru și Gheorghiu Cristian au înscris pentru noua campioană a Ligii I Est în poarta lui Old Boys, pentru care Tudor Luis a marcat golul de onoare în repriza secundă.

În urma acestei victorii, Athletic București este sigură de titlul de campioană cu trei etape înainte de finalul Ligii I Est și se poate pregăti în liniște pentru Superliga Prieteniei 2016.

Athletic București a dominat de la cap la coadă primul sezon al Ligii I din Zona Est, înregistrând un singur egal și 14 victorii în cele 15 etape disputate până acum și având cel mai bun atac (101 goluri marcate) și cea mai bună apărare (36 de goluri primite) din Liga I Est.

De partea cealaltă, Old Boys ar putea rata Superliga din cauza acestei înfrângeri: a căzut pe poziția a patra, cu 30 de puncte.

Pentru a prinde un loc de Superligă, Old Boys are nevoie pe final de sezon ca una din echipele aflate în prezent în fața sa, pe locurile 2 și 3, respectiv Atletico Urziceni și Young Boys, să calce greșit, iar ea să-și câștige toate meciurile pe care le mai are de disputat.

Articole similare

Close