ArticoleArticole prima paginaBUCURESTIDecizii recurs asociatie

DECIZIE ASOCIATIA LIGA PRIETENIEI PENTRU EDUCATIE CONTESTATIE B&B

DECIZIE ASOCIATIA LIGA PRIETENIEI PENTRU EDUCATIE

CONTESTATIE B&B

            Constatand indeplinite prevederile art 9 si 10 din Regulamentul nr 2 Sanctiuni Asociatia

CONSTATA

            La data de 07.06.2017 s-a disputat meciul B&B impotriva echipei FC Liverpool. Jucatorul Simion Doru a fost sanctionat cu 3 etape de suspendare pentru intrare intentionata asupra unui jucator al echipei FC Liverpool, iar jucatorul Nicolae Costel a fost suspendat 5 etape pentru injurii aduse arbitrului.

A fost efectuata contestatie de catre capitanul echipei B&B prin care s-a solicitat reducerea etapelor de suspendare si aprobarea introducerii unui nou jucator prin raportare la prevederile art 8 alin 1 din Regulamentul nr 1 Organizare Competitii.

Cererea echipei B&B este partial intemeiata.

1)In cazul jucatorului Simion Doru.

In urma analizarii probei video a meciului, minutul 9, se constata faptul ca jucatorul Simion Doru are o intrare intentionata din lateral-spate asupra unui jucator al echipei adverse. Fapta jucatorului nu se incadreaza in niciuna dintre situatiile prevazute in cadrul Regulamentului nr 2 Sanctiuni. Ca atare, se aplica prevederile Regulamentului de joc in care se specifica faptul ca, in cazul aplicarii sanctiunii cartonas rosu jucatorul este eliminat in meciul in cauza si meciul urmator. Se pot aplica si alte etape de suspendare, in functie de circumstante.

Sanctiunea aplicata de catre Presedintele Comisiei de arbitraj este de 3 etape de suspendare.

Asociatia considera ca in cauza se impune o singura etapa de suspendare prin raportare la existenta unui simplu fault de joc care nu a produs efecte grave. Tensiunea jocului poate produce derapaje, care se sanctioneaza proportional cu gravitatea faptei.

2) In cazul jucatorului Nicolae Costel fapta de a aduce injurii arbitrului este reglementata de art 6 lit b Regulamentul nr 2 Sanctiuni, injurii aduse arbitrilor.

Sanctiunea impotriva jucatorului trebuia aplicata de catre Indrumatorul de la teren si nu de catre Presedintele Comisiei de arbitraj.

Prin raportare la faptul ca, jucatorul este la prima abatere de acest gen si prevederile art 14 din Regulamentul nr 2, Asociatia urmeaza a decide reducerea etapelor de suspendare la un numar de doua. La urmatoarea abatere de acest gen sanctiunea poate fi mentinuta.

3) Referitor la cererea echipei B&B de introducere a unui nou jucator Asociatia stabileste faptul ca, nu pot fi introdusi jucatori noi in afara perioadei de transferuri, chiar daca sunt indeplinite conditile prevazute de art 8 alin 1 din Regulamentul nr 1.

Avand in vedere cele precizate, Asociatia

DECIDE

          Reducerea etapelor de suspendare ale jucatorului Simion Doru la 1 etapa.

Reducerea etapelor de suspendare ale jucatorului Nicolae Costel la 2 etape de suspendare.

Respingerea cerea de introducere a unui nou jucator.

Decizia se comunica partilor implicate.

Data astazi, 14.06.2017.

PRESEDINTE

Nicoleta Bojica

 

Articole similare

Close