De ce sa donez Ligii

PROIECT
SOCIAL
LIGA PRIETENIEI

 

CE ESTE PROIECTUL SOCIAL AL ASOCIATIEI LIGA PRIETENIEI PENTRU EDUCATIE?

Toata lumea se intreaba ce inseamna proiectul social al Ligii. Pentru a raspunde trebuie sa punem o intrebare intai. De cate ori v-ati simtit abandonat, marginalizat de societate, prieteni?

Raspunsul este simplu. Aproape toti oamenii sunt macar odata in viata marginalizati, lasati in afara grupului din care sperau sa faca parte ori aflati in imposibilitatea de a-si satisface nevoi de baza cum ar fi un loc de munca, prieteni, socializare sau o viata sociala active.

Ce ati zice de un microsistem in care toate aceste lucruri nu ar exista, in care se incearca calificarea, recalificarea sau calificarea complementara a oamenilor, in care acesti oameni pot participa activ la competitii, excursii, petreceri. Mai pe scurt, un microsistem in care oamenii nu vor mai simtii ca sunt marginalizati de societate si prieteni.

           Vi se pare greu? Da, din pacate este!

Avem doua problem majore, sursele de finantare, pentru ca nimic nu se face fara bani si oameni care sa puna in practica aceste idei. E nevoie de oameni care sa-si faca treaba si care sa-si doreasca sa puna in practica acest vis.

1) Referitor la sursele de finantare, desi, pare dificil aici e partea mai simpla. Avem mai multe posibilitati, declaratii 230, in care fiecare poate dona 2% din impozitul pe venit al persoanelor care au un salariu, 20% din impozitul pe profit al firmelor, in limita a 5% din rulaj, fonduri europene, guvernamentale si private. Toate sursele de finantare vor merge intr-un cont separat al Asociatiei ce va fi supravegheat chiar de catre persoanele din randurile Asociatiei. De altfel, acestora li se va oferii posibilitatea de a decide cum vor fi folositi acesti bani. Cu o conditie, sa vedem ca prietenii din cadrul ligii se implica activ in strangerea de fonduri.

Sintetizand, sumele de bani care se vor strange vor merge catre prietenii din cadrul ligii care au nevoie de instruire profesionala si viata sociala. Acestia vor fi obligati sa aiba un comportament demn de sprijinul care li se oferii. Nu poti sa te bati cu lumea pe strada in timp ce altii incearca sa-ti arate un alt drum.

2) A doua problema este constituita din oameni calificati. Proiectul social nu a inceput cu adevarat dintr-un singur motiv. Pur si simplu nu am avut posibilitatea sa ne concentram asupra lui, urmare a faptului ca inca nu am reusit sa depasim cu adevarat problema de organizare a competitilor. Totusi, suntem pe cale sa o facem. Vom reusi!

Ca atare, este nevoie de oameni, care doresc sa se implice active in atragerea de fonduri europene,publice sau atragerea de donatii. Ulterior este necesar ca prietenii din cadrul ligii, care au nevoie de ajutor sa fie selectati pe baza unor criterii obiective si instruiti. Aici este partea cea mai grea. Dar vom reusi!

Toti facem parte din liga prieteniei. Liga Prieteniei este constituita din oameni si pentru oameni.

Va rugam sa participati activ prin strangerea declaratilor 230 si prin celelalte metode indicate anterior. Daca cunoasteti firme care doresc sa doneze o parte din profitul lor va rugam lasati mesaj ligii. Daca doriti sa faceti parte din echipa, care doreste sa atraga fonduri europene si aveti experienta, va asteptam alaturi de noi!

Nu putem merge mai departe fara sprijin!

Va rugam sa semnati declaratile 230, care vi se vor oferii la teren si de ce nu sa le dati si familiei voastre, prietenilor pentru a fi completate. In acest fel vom reusii impreuna sa strangem fondurile necesare inceperii proiectului social al Ligii. De altfel, asta este principalul scop al Ligii.

Putem reusii impreuna sa construim cel mai mare proiect social care a existat vreodata! Daca el va reusii, totul se va schimba!

 

Asociatia Liga Prieteniei Pentru Educatie

Close