Regulament nr.3 Competitile Ligii

Regulament organizare Competitii Liga Prieteniei

 

  1. Asociatia Liga Prieteniei organizeaza urmatoarele competitii: Campionatul Ligii Prieteniei, Cupa Ligii Prieteniei, Cupa Craciunului si Cupa Gustarului, Campionatul National si Campionatul European.

PREVEDERI REFERITOARE LA CAMPIONAT

  1. Campionatul Ligii Prieteniei cuprinde Superliga, Liga intai, Liga a doua si Liga a treia.
  2. Superliga Prieteniei va avea ca data de start 2016-2017 si va cuprinde, de principiu, primele trei locuri din cadrul celor 4 zone ale Ligii. Aceasta va avea cele mai mari taxe de participare si de meci, dar si cele mai bune conditii. Premile se vor stabilii in functie de taxele tuturor echipelor, sponsori si alte surse de finantare. Se urmareste cresterea competitivitatii sportive, dar si impactul social al Ligii-media.
  3. Campionatul Ligii Prieteniei se va impartii in 4 zone: Nord, Sud, Est si Vest. Fiecare zona va avea Liga intai, Liga a doua si Liga a treia. Scopul este ca fiecare echipa sa poata participa in cadrul unei locatii cat mai convenabile si in cadrul unei ligii care sa o avantajeze ca si performanta sportiva. Cea de-a doua zona din cadrul Ligii va aparea incepand cu luna decembrie 2015.
  4. O echipa se poate inscrie oricand in cadrul Ligii Prieteniei, in functie de locurile libere existente. Astfel, se poate inscrie in cadrul Ligii Prieteniei Nord-Liga a doua, in cadrul Ligii Prieteniei Sud-Liga intai, Liga Prieteniei Est-Liga a treia sau chiar in cadrul mai multor ligi concomitent. Odata inscrisa nu poate parasii competitia pana la finalul sezonului, cand se va putea inscrie in cadrul unei alte ligi din alta zona.
  5. Liga intai din cadrul unei Ligi este formata din 20 de echipe. Retrogradeaza ultimele patru echipe direct, iar urmatoarele doua joaca baraj pentru ramanerea in cadrul competitiei.
  6. Liga a doua este formata din doua serii a cate 20 de echipe. Primele doua din fiecare serie promoveaza direct, iar locul trei joaca baraj cu locul 15-sau 16 din cadrul Ligii intai. Ultimele 6 echipe din cadrul unei serii a Ligii a doua retrogradeaza direct in Liga a treia, iar urmatoarele 4 in clasament vor juca baraj pentru ramanerea in cadrul Ligii a doua.
  7. Liga a treia este formata dintr-un numar de 4 serii, de pana la 20 de echipe. Din cadrul unei serii apartinand Ligii a treia promoveaza trei echipe direct, iar urmatoarele doua, respectiv locul 4 si 5 joaca baraj de promovare. Componenta barajelor se stabileste prin tragere la sorti, in functie de coeficientul echipelor.

Campionatul Liga Prieteniei-Institutii Publice si Societati Comerciale

Art.9. De la 1 Decembrie se infiinteaza Liga Prieteniei-Institutii Publice, urmand a avea in componenta jucatori din cadrul institutilor publice din Bucuresti si zona adiacenta acestuia.

Art 10. Sunt acceptati si doi jucatori care desfasoara activitati conexe profesiei echipei din care fac parte.

Art 11. Liga Institutilor Publice va avea in componenta, un numar de 10-14 echipe. Meciurile se vor termina, de principiu pe data de 19.02.2016, urmand a se juca un meci pe saptamana, cu singura exceptie a cazului in care se va incerca terminarea etapelor in timp util. Se va respecta perioada de pauza 19-20.12.2015-11.01.2016.

Art 12. Liga Societatilor Comerciale va incepe pe data de 07.03.2016. Componenta acesteia si regulamentele vor fi asemanatoare datelor si regulamentelor existente la acest moment.

Art 13. Cele doua campionate sunt independente de celelalte competitii apartinand Ligii Prieteniei. O echipa din cadrul celor doua campionate poate participa in cadrul zonelor Ligii, dar si in cadrul Cupei.

Cupa Ligii Prieteniei

 

Art 14. Cupa Ligii Prieteniei este formata din mai multe grupe. In cadrul grupelor meciurile se joaca doar tur.

Art 15. Organizarea si Regulamentul unui sezon de cupa se stabileste in functie de numarul echipelor participante.

Art 16. In cadrul acesteia pot participa echipe din toate zonele Ligii, dar si  din cadrul Ligii Institutilor Publice si Societatilor Comerciale.

 

Campionatul National si European

 

Art 17. Campionatul National are loc de doua ori pe an in diferite locatii din tara, stabilite de comun acord cu celelalte Ligi din tara, iar Campionatul European o singura data pe an, in diferite tari Europene. In anul 2016 primele campionate nationale si Europene vor avea loc la Bucuresti.

Art 18. Din partea Ligii Prieteniei-Bucuresti vor participa in cadrul Campionatelor Nationale si Europene locul intai Campionat si Locul intai Cupa. Celelalte echipe care vor dorii sa participe vor fi obligate sa joace un baraj tur-retur, echipele urmand a fi stabilite prin tragere la sorti. In cazul in care vor fi mai multe echipe doritoare se vor putea forma grupe in care se vor juca meciuri doar tur.

Art 19. Nu pot fi inscrisi jucatori noi, ci doar cei care au participat de-a lungul Campionatului sau Cupei in cadrul echipei inscrise. Nu pot participa echipe noi decat cele, care deja, au facut parte dintr-o competitie a Ligii.

Art 20. Numarul echipelor care vor participa in cadrul Campionatelor Nationale sau Europene se stabileste in functie de volumul fiecarui campionat participant.

 

Cupa Europa League

 

Art 21. Se adreseaza tuturor echipelor care doresc sa calatoreasca in tara si strainatate si, care isi doresc in acelasi timp sa participe la turnee alaturi de echipe din alte orase sau alte tari.

Art 22. Pana la data de 15.02.2016 echipele, care doresc sa participe sunt obligate sa achite un avans de 100 lei, acesta urmand a se majora sau diminua in functie de numarul echipelor participante. Restul diferentei de bani se va achita din Fondul de Premiere, in limita a 3000 de euro.

Art 23. Regulamentul Turneelor se va transpune anterior inceperii acestora, in functie de numarul echipelor participante.

 

Cupa Craciunului si Cupa Gustarului

 

Art 25. Competitile au ca scop asigurarea socializarii si miscarii pe perioada pauzelor competitionale.

Art 26. Cele doua cupe se desfasoara pe perioada pauzei competitionale. Regulamentul de functionare urmand a fi stabilit in perioada anterioara acestora.

Art 27. In cadrul acestor competitii poate participa orice echipa, chiar si din afara Ligii.

Dispozitii Finale

Art 28. Prezentul Regulament este valabil pentru echipele Ligii Prieteniei din Bucuresti si are ca principal scop asigurarea informatilor si prefigurarea competitilor actuale si viitoare.

Art 29. Regulamentul nr 1, Anexa la Regulamentul nr 1 si actualul Regulament vor fin inlocuite de doua Regulamente unitare incepand cu anul 2016.

 

ASOCIATIA LIGA PRIETENIEI PENTRU EDUCATIE

Close