HOTARARE PRIVIND INFIINTAREA COMISIEI DE DISCIPLINA A ASOCIATIEI LIGA PRIETENIEI PENTRU EDUCATIE

Avand in vedere scopurile si obiectivele stabilite prin statutul Asociatiei Liga Prieteniei Pentru Educatie, Adunarea Generala, adopta urmatorul Regulament, prin care se stabileste modul de formare, drepturile si obligatile Comisiei de Disciplina a Campionatului de Fotbal al Ligii Prieteniei.

Art 1. Asociatia Liga Prieteniei pentru Educatie luand in considerare data inscrieri echipelor in cadrul Campionatului selecteaza un numar 15 capitani, care urmeaza a constitui Comisia de Disciplina a Campionatului Ligii Prieteniei.

Art 2. Aceasta se intruneste o data la doua saptamani sau ori de cate ori este nevoie, in week-end, la solicitarea organizatorilor principal de la teren.

Art 3. Locatia si ordinea de zi a acesteia este stabilita de catre organizatori, acestia prezentand punctual problemele care urmeaza a fi discutate.

Art 4 Comisia de Disciplina are urmatoarele atributi:
a) Stabileste sanctiuni prietenilor care aduc injurii sau agresiuni fizice.
b) Stabileste sanctiuni echipelor participante, in eventualitatea neprezentari ori tulburari repetate a campionatului
c) Propune sanctiuni Adunarii Generale a Asociatiei Liga Prieteniei pentru Educatie in eventualitatea neindepliniri indatoririlor de catre organizatori, acestea fiind prevazute in cadrul Regulamentului nr 1.
d) Modifica Regulamentul de Joc.
e) Stabileste sanctiuni fata de incidentele neintentionate aparute in cursul jocurilor.
f) Stabilesc procentual modalitatea in care vor fi distribuite in cadrul Ligii, sumele provenite din cotizatile prietenilor participanti in cadrul Campionatului.
g) Verifica cheltuielile efectuate in cadrul Campionatului si in folosul acestuia, sume provenite din cotizatile echipelor participante.

Art 5. Sanctiuni, care pot fi aplicate:
a) Avertisment
b) Mustrare
c) Suspendarea pana la trei etape din cadrul campionatului a participantului, ori chiar a intregi echipe
d) Eliminarea definitiva a participantului sau a echipei din campionat.

Art 6. Modalitatea de aplicare a sanctiunilor.
Alin 1. Avertismentul se aplica in scris prin trimiterea unei scrisori la adresa prietenului gasit vinovat pentru abateri minore. Participarea acestuia in fata Comisiei de Disciplina nu este obligatorie.
Alin 2. Mustrarea se aplica verbal, prezenta prietenului sanctionat fiind obligatorie.
Alin 3 Suspendarea pana la trei etape se ia in cazul evenimentelor care pun in pericol siguranta celorlalti prieteni sau a Campionatului.
Alin 4 Eliminarea definitiva se ia in cazul repetari in decursul unui an a unui incident care a determinat luarea unei masuri prevazute in cadrul art 6 alin 3 din prezentul Regulament sau in cazul defaimarii Campionatului ori a Asociatiei.

Art 7. Sanctiunile se iau proportional, in functie de gravitatea incidentului.

Art 8. Membrii Comisiei de Disciplina se stabilesc la inceputul campionatului in functie de cererile capitanilor. Daca sunt mai multe cereri decat numarul posturilor existente Comisia va fi aleasa de catre Asociatie in functie de fidelitatea fata de valorile Ligii si vechimea in cadrul acesteia.

Art 9. Un membru al Comisiei de Disciplina poate fi schimbat la cerere sau prin Hotararea Adunari Generale a Asociatiei, la propunerea unuia dintre organizatori, in caz de abateri care pot afecta indeplinirea scopurilor acesteia. Acesta urmeaza a fi inlocuit de un alt capitan din Divizia din care face parte.

Art 10. Prezentul Regulament intra in vigoare incepand cu data de 25.05.2015.

Prezentul Regulament a fost adoptat cu unanimitate de voturi

Close