REGULAMENT COMISIE DE ARBITRAJ

REGULAMENT COMISIE DE ARBITRAJ

 

Avand in vedere scopurile si obiectivele stabilite prin statutul Asociatiei Liga Prieteniei Pentru Educatie, Adunarea Generala, adopta urmatorul Regulament, prin care se stabileste modul de formare, drepturile si obligatiile Comisiei de arbitraj.

 

Art 1. Asociatia Liga Prieteniei pentru Educatie hotareste infiintarea Comisiei de Arbitraj a competitiilor organizate de catre Asociatia Liga Prieteniei Pentru Educatie.

 

Art 2. Aceasta este compusa din Presedinte si doi membrii.

 

Art 3. Pentru perioada 11.01.2016-13.03.2016 se desemneaza ca Presedinte al Asociatiei Liga Prieteniei Pentru Educatie domnul presedinte arbitru international Florin Chivulete

Art 4. Pentru fiecare sedinta a Comisiei de Arbitraj acesta desemneaza cei doi membrii care vor analiza si dispune sanctiunile impotriva arbitriilor. Membrii Comisiei nu pot fi selectati dintre cei care sunt supusi analizei.

Art 5. Comisia se intruneste in fiecare week-end sau ori de cate ori este nevoie.

Art 6. Comisia analizeaza arbitrul in cauza numai pe baza Regulamentului de joc edictat de catre Asociatia Liga Prieteniei pentru educatie.

Art  7. Sanctiuni ce pot fi aplicate:

-mustrare

-diminuarea veniturilor pe o perioada de 1-3 saptamani cu pana la 50%

-interdictia la delegari pentru o perioada de 1-3 saptamani

-excludere

Art 8. Sanctiunile pot fi communicate prin e-mail, telefonic prin intocmirea unui process-verbal sau la adresa de domiciliu, pri scrisoare recomandata.

Art 9. Presedintele comisiei da socoteala pentru delegari si orice activitate prestata in folosul competitiilor, Presedintelui Asociatiei Liga Prieteniei Pentru Educatie.

 

Prevederi obligatorii referitoare la delegari

 

Art 10. Presedintele Comisiei de Arbitraj este obligat sa participe minim doua seri pe saptamana in cadrul competitiilor organizate in calitate de arbitru de centru. In cazul acesta activitatea sa urmeaza a fi analizata de catre un alt arbitru.

Art 11. Presedintele Comisiei este obligat sa delege doi arbitrii cu statut sau licenta de  Liga intai Nationala-competitie organizata sub egida Ligii Profesioniste de fotbal., minim trei zile pe saptamana fiecare. In acest caz va tine cont de planificarea intocmita anterior meciurilor.

Art 12. Nu pot fi delegati arbitrii care au un statut mai scazut de Liga a III a profesonista-fotbal national pe iarba.

Prezentul Regulament a fost adoptat cu unanimitate de voturi de catre Adunarea Generala a Asociatiei Liga Prieteniei Pentru Educatie, astazi 07.01.2016.

Close