Decizii

Decizie nr. 3 – 05.07.2015

ASOCIATIA LIGA PRIETENIEI PENTRU EDUCATIE, emite prezenta Decizie in vederea indeplinirii scopurilor Regulamentului Comisiei de Diciplina.

1.Avand in vedere neindeplinirea Cvorumului nesar pentru analizarea problemelor ivite in cadrul Campionatului si Cupei Ligii Prieteniei, Asociatia Liga Prieteniei decide urmatoarele:

 • a) Se introduce in cadrul Regulamentului Comisiei de Diciplina art.10 continand urmatoarele ’’Cvorumul necesar in vederea luarii Decizilor in cadrul Comisiei de Disciplina este de minim 5 membrii. In caz de neindeplinire a Cvorumului Decizile de sanctionare si modificare a Regulamentului de Joc se vor lua de catre Asociatie.’’
 • b) Echipa FC Fiorentina a fost sanctionata cu pierderea meciului la masa verde si sanctiune Mustrare, iar la urmatoarea abatere de acest gen eliminare din Competitie.
 • Atragem atentia asupra faptului ca, in Liga Prieteniei nu se permite sub nicio forma proferera de injurii sau amenintarii niciunui prieten, organizator, personal auxiliar sau spectator. Decizile arbitrului nu se contesta. Singurele sanctiuni, care I se pot aplica acestuia fiind suspendarea pe o anumita perioada de timp sau incetarea delegarii la meciuri. Nu putem avea o competitie echilibrata fara organizare, tratament egal si ordine.

 • c) Echipa FC Unirea a fost sanctionata cu Avertisment. Atragem atentie ca indiferent de diferendele anterioare participarii in cadrul Ligii, Liga Prieteniei nu permite amenintarea sau injurile fata de niciun prieten, organizator, personal auxiliar sau spectator. La urmatoarea abatere, in fucntie de gravitate se poate lua fata de acestia una din sanctiunile superioare.
 • d) Echipa FC Progresul a fost sanctionata cu Mustrare, iar la urmatoarea abatere de acest gen va fi descalificata din competetie. Liga Prieteniei atrage atentia asupra faptului ca, lipsa unei echipe la meci duce la venirea echipei adverse la teren, cheltuieli nejustificate si costuri, care sunt suportate de catre toti participantii din seara respectiva.
 • e) In ceea ce priveste arbitrul s-a decis ca, acesta trebuie sa invete Regulamentul de Joc si sa nu riposteze fata de prietenii, care joaca in cadrul Ligii Prieteniei.
 • f) Asociatia Liga Prieteniei atrage atentia organizatorilor principali-de la teren- asupra faptului ca arbitrul trebuia sanctionat avand in vedere influentarea rezultatului final de catre arbitru. Eliminarea unui prieten pentru o perioada de 2 minute, in loc de 5 influentand in mod decisiv rezultatul final. Mai atrage atentia asupra faptului ca, arbitrul trebuie sa primeasca un Regulament de Joc, pe care sa-l citeasca si nu in ultimul rand organiatorii principali trebuie sa cunoasca ei insisi Regulamentul de Joc inainte de a cere acest lucru altora.
 • g) Se completeaza art 9 din cadrul Regulamentului de Joc dupa cum urmeaza ’’ Mingea trebuie să fie lovită cu piciorul spre înainte cu pasa la adversar, care urmeaza a returna mingea catre unul dintre prietenii echipei adverse. Golul dat direct din lovitura de start nu este valabil.’’
 • i)Jucatorul echipei BKO Team, Ciupag Nicolae este suspendat o etapa avand in vedere gestul acestuia de a ridica pumnul la arbitrul. La urmatoarea abatere de acest gen se vor lua sanctiuni mai dure.
 • j) Capitanul echipei FC Fiorentina, Alex este suspendat o etapa avand in vedere comportamentul acestuia de a aduce injurii arbitrului si scoaterea echipei de pe teren.
 • Asociatia Liga Prieteniei solicita tuturor echipelor participante la a intelege faptul ca, victoria nu este totul, gesturile si comportamentele anumitor prieteni si echipe de saptamana trecuta au relevat necesitatea aplicarii unor sanctiuni dure. Nu putem permite sa nu sanctionam evenimentele petrecute. Liga Prieteniei nu doreste a se asocia cu oameni, care nu se pot stapanii.

  ASOCIATIA LIGA PRIETENIEI PENTRU EDUCATIE

  PRESEDINTE

  Articole similare

  1 thought on “Decizie nr. 3 – 05.07.2015”

  1. Nu se poate contesta arbitrajul? Si daca arbitrul fluiera intr-o singura directie cum s-a mai inta plat ? Eu inteleg ca este un turneu de placere cat de cat amical dar s-au intamplat cazuri cand un arbitru a facut mai buna treaba decat 2. Nu mi se pare corect sa platim acesti oameni si ei sa nu fie impartiali si aici nu vorbesc de un aingur meci, am vazut multe meciuri la care s-a fluierat intr-o directie.

  Close