Cum ne poate ajuta COMPANIA TA

Fiţi susţinătorul nostru în programul Proiectului “Liga Prieteniei pentru Educatie” şi alegeţi să direcţionaţi 20% din impozitul pe profitul datorat statului către Asociatia Liga Prieteniei Pentru Educatie.
Codul Fiscal vă permite acest lucru, iar donaţia dumneavoastră nu vă costă nimic.Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii.Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
a) 3‰ din cifra de afaceri;
b) 20% din impozitul pe profit datorat

Procedura este simplă: se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei şi se încheie un contract de sponsorizare cu Asociatia Liga Prieteniei pentru Educatie
Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.

Exemplu:
O societate realizează profit de 100.000 lei
Impozitul pe profit datorat statului: 100.000*16/100=16.000 lei
20% din impozitul pe profit datorat: 16.000*20%=3.200 lei (valoarea deductibilă a sponsorizării)
Sponsorizarea este total deductibila din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3% din CA şi 20% din impozit)
Direcţionaţi 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră către Asociatia Liga Prieteniei pentru Educatie prin încheierea unui contract de sponsorizare.

Descarcă contractul de sponsorizare.

Close