Articole

Pariu pe o stare de spirit

Este exact momentul la care ai visat. Fundasul lor te-a sicanat tot meciul, te-a lovit, ti-a trimis la origini tot neamul, in frunte cu sora si mama… Dar acum l-ai pacalit in sfarsit, gasind demarcarea perfecta pentru centrarea de pe stanga. Ai asteptat prea mult momentul asta si n-ai de gand sa-l ratezi. In secunda aceea vuietul asurzitor al tribunelor a incetat, timpul parca a cerut el insusi time-out, totul a incremenit in asteptarea executiei tale – o foarfeca pe spate senzationala! Mingea a fost trimisa supersonic sa distruga vinclul si goo…nuuuuuuuuu!!! De ce a trebuit sa sune ceasul tocmai acum cand visai atat de frumos?????…

Te-ai trezit transpirat dupa un somn agitat si un vis care te-a intors pe toate partile. E inca o dimineata cenusie din viata ta la fel de cenusie. Te asteapta o noua zi la jobul tau prost platit si nedrept de solicitant, un pretext constant de a te intreba unde ti-a disparut bucuria de a trai, presupunand ca ai avut-o vreodata.

Ei bine, daca nuantele din jurul vietii tale, neuronilor tai si mai ales sufletului tau tind spre cenusiu, inseamna ca inca n-ai aflat de Liga Prieteniei 🙂 Tinere (sau maturule), trezirea! Hopa sus, aduna-te, hai sa convenim ca duelul tau cu Messi si Ronaldo este mult mai interesant pe taramul viselor, unde in mod clar iti iesea foarfeca aia, si ia aminte ca prin cateva locuri din tara asta se joaca cel mai tare campionat de fotbal sintetic 😉 Cu oameni ca tine. De fapt care erau ca tine, doar ca au reusit sa pacaleasca mare parte din cenusiul ala si sa-i dea un sut fix in…nuantele lui cele mai intime.

Dincolo de ce poti gasi oficial despre competitia asta – si o sa vezi ca este mai mult decat atat – Liga Prieteniei inseamna o constelatie de suflete care prefera nu doar sa viseze cu ochii deschisi, ci sa vibreze la fiecare meci oficial de 40 de minute. Iar asta o fac aproape 100 de echipe saptamana de saptamana. Sunt echipe cu nume originale, haioase, pompoase, formate de prieteni, frati, tatal si fiu, cu totii montati sa se bucure aparent de fotbal in cadru organizat, dar, de fapt, de viata.

Pentru unii, Liga Prieteniei este refularea perfecta care ii ajuta sa uite macar pentru cateva zeci de minute de rutina si grijile zilnice. Pentru altii este scena potrivita unde au ocazia sa-si arate calitatile de jucatori sau sa lupte intr-o competitie cu premii atractive ori pur si simplu sa faca ceva cu prietenii sau sa lege alte prietenii. Pentru organizatori inseamna toate astea la un loc plus sau mai ales componenta sociala care se construieste in spatele acestui proiect nu doar entuziast, dar atipic pentru spatiul in care traim.

Liga Prieteniei a fost la inceput, asa cum ii spune si numele, o idee a unor prieteni. A evoluat rapid, precum un Fat-Frumos care stie cu mingea si e prieten cu Zmeul, spre un proiect indraznet bazat pe un concept. Acum, Liga Prieteniei are toate atuurile pentru a deveni o stare de spirit. Mai lipsesti doar tu. Te bagi?

Articole similare

Articol

Close
Close