ArticoleArticole prima paginaBUCURESTICompetitiiLiga 1Liga 1 Est

Miercuri avem șocul Ligii I Est: Piatra Albă vs FC Văscăuți! Vezi tot ce trebuie să știi despre marele derby și ce spun reprezentanții celor două combatante

Săptămâna 29 mai – 2 iunie se anunță una plină de fotbal spectacol în Liga Prieteniei București. Vom avea meciuri din toate cele patru ligi, respectiv Liga I Sud, Liga I Est, Liga a II-a Sud și Liga a II-a Est, precum și din grupele superioare ale Cupei Ligii.

Tot ce trebuie să sții despre șocul Ligii I Est, Piatra Albă vs FC Văscăuți

Una dintre cele mai așteptate partide ale săptămânii este șocul din Liga I Est care se va disputa miercuri, de la ora 21.10, pe terenul de la Intrarea Vrabiei, între Piatra Albă și FC Văscăuți.

După disputarea a 11 runde din actualul sezon, niciuna dintre cele două combatante nu a cunoscut gustul înfrângerii: Piatra Albă este liderul Ligii I Est, cu 33 de puncte, la 4 lungimi în fața celor de la FC Văscăuți, care au remizat cu același scor, 2-2, în disputele cu ocupantele locurilor 3 și 4, Martalogii Activi, respectiv Hooligans.

Cele două formații dau primii doi golgheteri ai Ligii I Est: Babageanu Mihai, de la FC Văscăuți, are 21 de reușite în acest campionat, fiind urmat de Oprea George, de la Piatra Albă, cu 18 goluri.

FC Văscăuți are, alături de Martalogii Activi, care au însă un meci mai mult jucat, cea mai bună ofensivă a Ligii I Est, cu 73 de goluri marcate până la acest moment al sezonului, în vreme ce liderul Piatra Albă are de departe cea mai bună defensivă, cu doar 13 goluri primite în 11 partide.

Interviu cu reprezentantul echipei FC Văscăuți:

Liga Prieteniei: Ce așteptări aveți de la derby-ul cu liderul Piatra Albă?

FC Văscăuți: Ne așteptăm să fie cel mai greu meci de până acum. Tocmai de aceea am cerut amânarea acestui joc, să ne putem aduna toți băieții la ora meciului. Apreciem sportivitatea celor de la Piatra Albă, pentru faptul că au acceptat amânarea, le vom transmite asta și la teren. Au o echipă foarte bună și joacă un fotbal foarte frumos.

Liga Prieteniei: Care ar fi atuurile care v-ar putea aduce victoria în acest meci?

FC Văscăuți: Atuurile nostre sunt ambiția și faptul că avem o echipă în care ne cunoaștem între noi de foarte multă vreme.

Liga Prieteniei: Simțiți că aveți forța să câștigați titlul de campioană a Ligii I Est?

FC Văscăuți: Clar, da! Dar pentru asta ne trebuie victorie în derby-ul cu liderul actual.

Liga Prieteniei: Ce obiective aveți pentru acest final de sezon al Ligii Prieteniei?

FC Văscăuți: Vrem să câștigăm titlul și, ulterior, să jucam la victorie fiecare meci din Superligă, unde știm că va fi de trei ori mai greu decât până acum.

Interviu cu reprezentantul echipei Piatra Albă: 

Liga Prieteniei: Piatra Albă și FC Văscăuți sunt singurele echipe neînvinse din Liga I Est. Va fi pentru voi derby-ul cu FC Văscăuți cel mai greu meci al campionatului?

Piatra Albă: Probabil că da, deoarece avem două meciuri în zile consecutive cu echipele de pe locurile 2 și 3 (n.r. – Piatra Albă joacă marți cu ocupanta locului 3, Martalogii Activi) și probabil vom acuza o oarecare stare de oboseală.

Liga Prieteniei: Crezi că o victorie în acest meci vă asigură titlul de campioană a Ligii I Est?

Piatra Albă: Dacă vorbim despre sezonul regulat, fără play-off, evident că da. Dacă facem referire și la play-off, atunci putem spune despre titlul de campioană că încă se joacă.

Liga Prieteniei: Care consideri că sunt atuurile voastre în disputa cu FC Văscăuți?

Piatra Albă: Cred că faptul că avem un lot mai bun.

Liga Prieteniei: Ce așteptări aveți voi pentru finalul de sezon din Liga Prieteniei?

Piatra Albă: Să reușim în primul rând să ne strângem cu toții la meciuri, pentru că apoi rezultatele bune vor apărea cu siguranță.

Articole similare

Close