ArticoleLiga 1

Miercuri are loc „ciocnirea titanilor”: Bizz Brasil și Liverpool Team se întâlnesc în derby-ul pentru titlu

A venit momentul cel mai așteptat al sezonului! A venit momentul ca Liga Prieteniei să ofere tot ce are mai bun! Miercuri, de la ora 20:50, arena de la Antilopa, va găzdui derby-ul pentru titlul de campioană a Ligii Prieteniei.

Protagoniste vor fi cele două echipe care au punctaj maxim după 13 etape disputate în acest campionat, Liverpool Team și Bizz Brasil.

Duel al superlativelor

Înaintea duelului direct, „Cormoranii” se află în fotoliul de lider al Ligii I Sud, cu 39 de puncte și golaveraj 80-26, în timp ce Bizz Brasil este a doua în clasament, la egalitate de puncte cu Liverpool Team, dar cu golaveraj mai slab, 73-24.

Campioana în exercițiu a Ligii Prieteniei, FC Berceni, ocupă treapta a treia a podiumului Ligii I Sud, dar se află la distanță mare de primele două clasate, respectiv opt puncte, astfel că, indiferent de rezultatul de miercuri, Liverpool Team și Bizz Brasil sunt în mare măsură calificate la Superliga Prieteniei 2016, unde vor lupta pentru premiul în bani de 1.500 de euro și pentru șansa de a reprezenta România la Albena, în Bulgaria, la European Friendship League.

În derby-ul pentru titlu se vor întâlni cel mai bun atac, al lui Liverpool, și cea mai bună apărare, a lui Bizz Brasil, din Liga I.

Cei mai buni marcatori ai „Cormoranilor” sunt Alecsandru Mihai și căpitanul Robu Alin, cu câte 12 goluri, Manofu George, cu 11 reușite, și Gheorghe Laurențiu, cu 10 goluri.

De partea cealaltă, golgheterul lui Bizz Brasil este Lalu Alexandru, cu 19 goluri marcate în campionat, în timp ce Lazăr Florin a punctat de 14 ori pentru „brazilienii” din Liga Prieteniei.

Titlul se va decide între o dublă campioană și o nou-promovată

Orice se poate întâmpla în duelul de miercuri, însă, ținând cont că este dublă campioană a Ligii Prieteniei, iar sezonul trecut a luptat pentru titlu până în ultimele etape, Bizz Brasil pare să pornească cu un ușor avantaj în fața lui Liverpool Team, având în vedere experiența meciurilor de acest gen disputate în sezoanele anterioare.

De partea cealaltă, „Cormoranii” par să nu aibe nimic de pierdut în acest derby. Ei au promovat din Liga a II-a la finalul sezonului trecut, în care au câștigat și Cupa Ligii, iar la debutul campionatului au anunțat că au ca obiectiv în clasarea pe unul din primele patru locuri, deziderat realizat deja în mare măsură, astfel că un eventual succes în fața lui Bizz Brasil nu ar reprezenta decât un bonus pentru Liverpool Team.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla miercuri seară! Sperăm să vedem un meci frumos, în care jucătorii celor două formații să se respecte pe teren, înainte de toate, și să arate că nu degeaba conduc clasamentul Ligii I.

Le urăm succes ambelor echipe și fie ca cea mai bună să câștige!

Articole similare

Close