Articole

Interviu cu managerul care domină Liga a II-a Seria 2 cu Liverpool Team și care a introdus conceptul de echipă satelit în Liga Prieteniei

Managerul lui Liverpool Team și, mai nou, al lui Liverpool Team II, Coman Andrei, ne vorbește într-un amplu interviu despre rețeta succesului de care se bucură prima sa formație și despre inovația absolută pe care a adus-o în Liga Prieteniei prin introducerea echipei satelit.

Cunoscut de prieteni ca Toto, Coman Andrei coordonează ambele echipe ale lui Liverpool înscrise în Liga Prieteniei. Dacă echipa secundă a jucat doar două meciuri și a obținut în această săptămână primele ei trei puncte în Liga a III-a Seria 4, Liverpool Team, formație în care evoluează și el, domină copios Liga a II-a Seria 2 și este calificată în sferturile Cupei Ligii.

Liga Prieteniei: Ce înțelegi tu prin Liverpool Team și cum a demarat acest proiect?

C.A.: Liverpool Team înseamnă familie! Liverpool Team a fost creat special din dorința de a forma o relație de familie între prieteni care au copilărit împreună și pe care fotbalul i-a unit. Proiectul a plecat într-o seară caldă udată cu bere rece J, într-un pub din București, unde eu și bunul meu prieten Cristea Mihai, omul căruia i se datorează o mare parte din acest proiect, am căzut de comun acord că acest grup merită și o echipă de fotbal.

Liga Prieteniei: Cum ai reușit să strângi la prima echipă un grup cu fotbaliști de o asemenea calitate și cum îi motivezi să vină la fiecare meci, astfel încât să ai mereu suficiente rezerve disponibile?

C.A.: Aici este nevoie de un răspuns  mai amplu. Ideile de bază ale acestei echipe au fost grupul și distracția. Doar că socoteala de acasă nu seamană cu cea de la piață! Rezultatele nu au venit de la început , tensiunile au început să apară și, de aici, am ajuns la concluzia că un grup și o familie unită au nevoie și de forță. Am întâmpinat foarte multe greutăți pe parcursul acestor aproape doi ani, am sacrificat unele prietenii, doar pentru a putea ține familia Liverpool Team în picioare! De aici au început să apară și succesul, determinarea, nebunia și dorința mea de a reuși, care, împreună cu sprijinul total, înțelepciunea și calmul managerului Cristea Mihai, ne-au permis să aducem lângă noi jucători de o valoare certă. Unii din ei sunt jucatori de echipă națională la minifotbal! Aici țin să precizez că Liverpool Team chiar înseamnă o familie, iar acești băieți minunați au înteles exact cerințele mele:

Loialitate

Identitate

Victorie

Echipă

Respect

Prietenie

Onestitate

Omenie

Luptători

Liga Prieteniei: De unde ideea cu echipa satelit?

C.A.: De la grupul numeros! Al doilea motiv, și, de fapt, cel mai important, este că eu apreciez fiecare prieten, indiferent de calitățile sale fotbalistice, și nu am cum să uit începutul, nu am cum să uit oamenii care mi-au fost alături în momentele cheie. Odată cu creștere valorică a primei echipe, era însă clar că rotația lotului nu mai era o varianta corectă…

Liga Prieteniei: Cum a primit Liga Prieteniei propunerea ta?

C.A.: Sincer? Neașteptat de bine. Pot spune că am avut chiar o reținere la început, nu prea aveam curaj să fac acestă propunere, din cauza eșecurilor de comunicare pe care le-am avut în trecut cu organizatorii altor competiții. Dar până la urma am făcut acest pas și acum mă bucur enorm de rezultat. Sfătuiesc fiecare prieten din Liga Prieteniei, indiferent de echipa la care activează, să meargă la organizatori cu propuneri pe care ei le gândesc. Liga este foarte deschisă la propuneri, la comunicare, la dezvoltare. Totodată, proiectul social pe care Liga Prieteniei îl are reprezintă un plus de respect față de participanți.

Liga Prieteniei: Acum te ocupi de ambele echipe. Ce presupune asta și ce te determină să fi atât de implicat în coordonarea ambelor proiecte?

C.A.: Principalul obiectiv, chiar dacă repet, este familia Liverpool Team, faptul că pot ține aproape oameni dragi, prieteni cu care mă mândresc , care îmi dau putere să merg mai departe. Iar în trei-patru ani sunt sigur că Liverpool Team va fi cea mai unită familie și un nume de temut în minifotbalul din România. Proiectul meu de viitor pentru acest grup și-a găsit liantul perfect în Liga Prieteniei. Vom încerca să creștem de la an la an și să ținem pasul cu dezvoltarea Ligii.

Liga Prieteniei: Dacă sezonul următor o să avem un duel Liverpool I vs Liverpool II, cum o să te împarți?

C.A.: Hm… e greu de spus, dar totuși aici voi fi mai implicat pentru echipa a II-a J. De ce? Simplu! Vreau ca prima echipă să aibă adversari puternici, pentru a-i vedea adevăratul potențial. Iar Liverpool Team II cu siguranță va fi cel mai puternic adversar J. Și o să citez aici o legendă a clubului Liverpool, Bill Shankly: „Fotbalul nu e o chestiune de viață și de moarte. Vă asigur că e mai mult decât atât.”

Liga Prieteniei: Care ar fi primul lucru la care ar trebui să se gândească cei din Liga Prieteniei când aud de Liverpool Team?

C.A.: Aici sper să îmi permiteți o mică glumă. Aș vrea ca fiecare adversar din Liga Prieteniei,  atunci când aude de Liverpool Team, să-și spună: „Sunt cele mai bune două echipe din Liga Prieteniei J.” Aici m-am inspirat tot după legendarul Bill Shankly, care spunea despre rivalii lui Liverpool  (nEverton): „Avem cele mai bune echipe de pe Merseyside, Liverpool și rezervele lui Liverpool”.

P.S.: În încheiere, aș dori să-i salut pe toți prietenii Ligii, să-i felict pe cei pe care i-am întâlnit, pentru jocul lor și pentru spiritul de luptă, și să le urez success tuturor. Am văzut multe echipe foarte bune în toate ligile și sunt sigur că în următoarele sezoane Liga Prieteniei va fi un show fotbalistic!

Interviul acordat de Coman Andrei după calificarea în sferturile Cupei Ligii:

Interviul acordat de Coman Andrei de după victoria cu 4-1 în fața echipei de pe locul 2, Progresul 1944 Spartac:

Articole similare

Close